Пт, 2024-03-29, 15:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:36
Українець, який загинув на Майдані, став вікіпедистом року
Інші останні Новини України

Засновник Вікіпедії Джиммі Вейлз оголосив дописувача з "Небесної сотні" Ігоря Костенка вікіпедистом року. Про це УНІАН повідомили у прес-службі ГО "Вікімедіа Україна".

"10 серпня засновник Вікіпедії Вейлз оголосив Костенка, дописувача Вікіпедії з "Небесної сотні", вікіпедистом року. Про присудження Костенку цієї відзнаки було оголошено на церемонії закриття Вікіманії – щорічної конференції, яка збирає дописувачів та активістів у громадській діяльності проектів Фонду Вікімедіа з усього світу. Вейлз зазначив, що історія Костенка справила на нього глибоке враження, і тому він вирішив вручити цю нагороду саме українцеві", – йдеться у повідомленні.

Костенко став першим українцем, який отримав цю нагороду. В попередні роки були відзначені представники Казахстану, Нігерії та Франції.

Костенко - журналіст, студент-географ, активіст Майдану - був активним дописувачем української Вікіпедії, за 2,5 року написав понад 280 статей, зробив понад 1,6 тис. редагувань, займався популяризацією редагування української Вікіпедії у соціальних мережах.

Він загинув 20 лютого на Майдані у Києві. У 2013 році Ігор був одним із тих, хто виступив із пропозицією проведення Вікіфлешмобу, і планував узяти участь у його організації.

Метою акції є популяризувати написання статей у Вікіпедію та допомогти українській Вікіпедії сягнути рівня наповненості у 500 тис. статей.

Для зручності учасників Вікіфлешмобу, які раніше не писали до Вікіпедії, створено спеціальну сторінку. Там пояснюються ключові засади енциклопедії, а також є "Майстер написання статей", який дозволяє легко створити власну: https://uk.wikipedia.org/wiki/Вікіпедія:Вікіфлешмоб.

Також на сторінці зазначено, як знайти тему нової статті, коли не знаєш, про що можна написати. Для цього у Вікіпедії укладено спеціальні списки "червоних посилань" - статей, яких поки що бракує в енциклопедії. Процедура публікації вже готової статті у Вікіпедії забере менш ніж 5 хвилин часу.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 889 | Додав: adminA | Теги: вікіпедистом року, українець, загинув на Майдані | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]