Вт, 2024-04-23, 08:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:29
Україномовність Майдану білорусів дивує
Інші останні Політичні новини
Описуючи соціальний зріз київського Євромайдану, білоруський сайт euroradio.fm у заголовок виніс те, що російською говорить тільки четвертина мітингарів. Очевидно, білорусам, де стан із державною мовою набагато складніший, було би приємно бачити таке співвідношення носіїв рідної та російської мов, скажімо в Мінську.

"Цікавий факт, що багато хто з тих, що приїхали на Майдан, не входять у жодні політичні чи громадські організації", - пишуть білоруси.

Також сайт передруковує інші дані Фонду "Демократичні ініціативи" й Київського міжнародного інституту соціології.

На третій тиждень протестів у Києві близько 73% учасників кажуть, що готові стояти, скільки буде потрібно.

Половина цих людей з Києва, а половина приїхала з регіонів. Чоловіків більше, ніж жінок. Майже 63% мають вищу освіту. Студентів серед протестуючих тільки 14%. Близько 9% на Майдані - бізнесмени, стільки ж керівників підприємств.

На відміну від того першого, студентського Майдану, який розігнав " Беркут", видно, що тепер на захист студентів вийшли люди старшого віку. Людей, яким більше 30, на Майдані близько 60%, пенсіонерів близько 13%.

Розмовляє Майдан українською, таких людей більшість. Російською говорять 26%, ще 19% говорять обома мовами.

Піти з Майдану більшість людей готова, тільки якщо влада виконає всі умови. А головні з них - це звільнення заарештованих учасників протестів, припинення репресій, відставка уряду, відставка Януковича та проведення нових виборів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 980 | Додав: adminA | Теги: україномовність Майдану білорусів д | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]