Чт, 2024-03-28, 14:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:29
В ЄС вражені розворотом України і передрікають наслідки
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Європейський комісар із питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле шокований розворотом України від європейського шляху та застерігає, що це матиме наслідки для партнерства Києва та Брюсселя.

В ексклюзивному коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю по телефону з Сараєво європейський комісар сказав: "Я шокований. Викликає глибоке розчарування такий розворот України від європейського шляху. Тривожно спостерігати, як це відбувається з таким важливим партнером ЄС. Рішення, ухвалені Верховною Радою, є неповагою до основних демократичних принципів, і вони не лише викликають занепокоєння щодо стану демократії та майбутнього України, а й матимуть наслідки для партнерства між ЄС та Україною".

Фюле нагадав, що один з ухвалених українським парламентом у четвер законів спрямований на обмеження партнерства з громадянським суспільством. "Ми ясно дали зрозуміти українській владі, що співпраця, яку ми будуємо, це не співпраця між нами та урядом України, але співпраця між громадянами ЄС та України", - роз'яснив він загрозу двосторонньому партнерству в цьому аспекті ухваленого законодавства.

Європейський комісар переконаний, що Київ та Брюссель будували відносини і парафували Угоду про асоціацію "на благо українського народу". "І ми твердо обстоюємо цю пропозицію. Сумно бачити, як таким чином влада відмовляється від шансу для українського народу. Я особливо стурбований дією (цих законів) на громадян України, які з цим законодавством підпадають під ризик урізання їхніх основних свобод", - висловив свою тривогу Фюле.

Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр зробив таку заяву щодо пакету законів, ухваленого вчора Верховною Радою України:

"Курс, обраний учора президентом Януковичем, веде у глухий кут. Обмеження громадянських прав ще більше віддалить Україну від Європи. Я впевнений, що більшість людей в Україні бажає відкритого майбутнього для своєї країни, яке уможливить вибір у напрямку Європи.

Ми очікуємо від політичного керівництва в Києві, що для політичних дебатів після ухвалених рішень проти зближення з ЄС не буде адміністративних перешкод та карних переслідувань.

Репресії не повинні бути відповіддю на гострі політичні дискусії".

Держсекретар США Керрі: "закони 16 січня" відбирають в українців майбутнє


Держсекретар США Джон Керрі заявив, що голосування у Верховній Раді, які відбулися у четвер 16 січня, порушують усі норми ОБСЄ і забирають в українців майбутнє.

Слова Керрі цитує "Голос Америки".

"Я хочу швидко дещо сказати про вчорашні події в Україні. Законодавство, яке проштовхнули через Раду без прозорості та політичної відповідальності, порушує норми ОБСЄ та ЄС", - заявив він.

"Ми глибокого переконані, що народ України хоче приєднатись, хоче бути пов'язаний з Європою і хоче повернути у цьому напрямку. А кроки, які були зроблені вчора, є антидемократичними, вони хибні, вони відбирають у народу України його право та його шанс на майбутнє", - додав Керрі.

"Тому ми будемо і далі слідкувати за цією проблемою, але такий антидемократичний маневр викликає велике занепокоєння і має турбувати кожну націю, яка хоче бачити народ України здатним не лише виражати свої побажання, але і бачити їх виконання через політичний процес", - заявив Держсекретар США.

Верховна Рада 16 січня ухвалила держбюджет України на 2014 рік, а також низку законів без обговорення. Більшість документів ухвалювали без обговорення, шляхом підняття рук. Тексти деяких законів стали доступними лише після того, як депутати за них проголосували.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1012 | Додав: nowyny | Теги: Європа, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]