Пт, 2024-04-19, 15:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:43
В Естонії використання пластикових пакетів скоротилося на 20%
Інші останні Новини Європейського Союзу

Рішення естонських мереж роздрібної торгівлі перестати пропонувати клієнтам безкоштовні тонкі пластикові пакети біля кас призвело до суттєвого скорочення їхнього споживання.

У країнах Європейського союзу щорічно споживається 100 мільярдів пластикових пакетів, у зв'язку з чим була поставлена мета скоротити їх використання максимум до 90 пакетів в рік на людину. Нині в Естонії цей показник становить близько 200 пакетів на людину.

Естонські мережі роздрібної торгівлі два роки тому домовилися, що вони перестануть пропонувати біля кас безкоштовні тонкі пакети, після чого їх використання суттєво зменшилося.

"З цього часу ми замовляємо приблизно на 20% менше найбільш тонких пластикових пакетів", - сказала представник мережі магазинів.

За словами менеджера зі закупівель Катрін Рійсалу, на 25% скоротилося використання великих пластикових пакетів. Паперові пакети тепер коштують дешевше пластикових, і їх використання зростає.

"Продажі паперових пакетів суттєво зросли. У минулий період ці продажі не були великими, але зараз вони практично подвоїлися. Багато хто користується пакетами, які люди беруть з собою в (магазин)", — сказала вона.

Як відомо, Єврокомісія хоче зобов’язати держави-члени зменшити використання пластикових пакетів для харчових продуктів та стаканів для напоїв.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 796 | Додав: adminA | Теги: використання пластикових пакетів, Естонія, 20% | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]