Пт, 2024-03-29, 11:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:20
В’їзд російської військової колони до України РНБО підтверджує
Інші останні Надзвичайні новини

Сьогодні вночі через пункт пропуску «Ізварине» з території Донецька Ростовської області Росії в Україну зайшла чергова колона російської військової техніки. Про це заявив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Ми неодноразово заявляли про перетин українсько-російського кордону важкою військовою технікою і вантажівками з боєприпасами і бойовиками з боку Росії. Сьогодні ж вперше цей факт був зафіксований представниками закордонних ЗМІ – «Нью-Йорк Таймз», «Ґардіан» і «Телеґраф», – сказав речник.

За його словами, Збройні сили не могли знищити колону техніки, однак відстежили куди саме вона прямувала.

«Ту ділянку кордону ми поки що не можемо контролювати, але у нас є можливість отримувати інформацію про те, що там відбувається і куди ця колона рухається. Тому я вас запевняю: все, що сюди зайшло, звідси вже не вийде», – наголосив представник РНБО.

При цьому Лисенко додав, що ці колони намагатимуться прорватися, щоб допомогти бойовикам, які тримають оборону в оточеному силами АТО Луганську.

Напередодні британські ЗМІ повідомили, що колона російської техніки перетнула кордон з Україною, окремо від «конвою», який складається із близько 250 вантажівок і який, за повідомленням Москви, доправляє «гуманітарну допомогу» на Луганщину.

Кореспонденти The Guardian і The Telegraph стали свідками, як військовий конвой перетнув кордон поблизу Донецька після настання сутінок 14 серпня. За повідомленням, колона складалася з близько 23 бронетранспортерів, які йшли у супроводі логістичних транспортних засобів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 817 | Додав: adminA | Теги: України, в’їзд російської військової колони, РНБО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]