Сб, 2024-04-20, 02:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:47
В Кенії депутати погодилися зменшити свої зарплати на 40%
Інші останні Новини світу

Кенійський уряд повідомив про зниження річних виплат парламентаріям на 40% після хвилі протестів, викликаних підвищенням депутатських жалувань. Про це повідомляє ВВС Россия.

Як повідомляє урядова комісія, в майбутньому народні обранці отримуватимуть по 75 тис. дол. на рік, а також надбавки до майбутньої пенсії і дозвіл на автомобіль представницького класу.

Напередодні протестуючі пройшли маршем вулицями Найробі, несучи величезну фігуру свині з пап'є-маше, а близько воріт парламенту символічно розбили її під крики "допоможіть потребуючим, а не жадібним".

Парламентарії назвали підвищення зарплати нагородою за свою "дуже старанну роботу". Крім зарплати, за даними агентства Reuters, народним обранцям покладається "золотий парашут" у розмірі 107 тис. доларів після закінчення терміну повноважень, а також озброєна охорона, дипломатичний паспорт і перепустка до VIP-зали аеропортів.

Кенійські парламентарії - одні з найбільш високооплачуваних депутатів у світі, їх оклад становив близько 120 тис. дол. на рік при середньому доході по країні в 1,8 тис. дол. щорічно.

Нагадаємо, після парламентських виборів у березні 2013 року до влади прийшла партія "Ювілейний альянс". Одночасно з цим пройшли президентські вибори, за підсумками яких главою держави було обрано віце-прем'єр Ухуру Кеніатта, якого Міжнародний кримінальний суд звинувачує в злочинах проти людяності у зв'язку з тим, що після поразки в президентській гонці в 2007 році він розгорнув у країні кампанію насильства. Її жертвами стали близько 1,5 тисячі осіб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 892 | Додав: adminA | Теги: депутати в Кенії, зменшити свої зарплати на 40% | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]