Сб, 2024-04-20, 15:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:45
В Києві у вихідні з розмахом відмітять Масленицю
Інші останні Столичні новини - новини Києва
У вихідні дні зустрічати весну й проводжати зиму - з народними обрядами, театралізованими дійствами, забавами, конкурсами та частуванням - можна буде у багатьох місцях столиці. Майже всі гуляння розтягнуться на два дні.

У суботу, 16 березня, і неділю, 17 березня, з 13.30 до 17.00 святкувати Масляну будуть на майдані Незалежності та Хрещатику. Там відбудеться театралізоване дійство за участю самодіяльних колективів, вокальних та фольклорних ансамблів, атракціонами для малюків, традиційними частуваннями та народними гуляннями.

На території «Експоцентру України» (проспект Академіка Глушкова, 1) гостей чекають конкурси, розіграші, вікторини, виставка скульптур. Тут будуть спалювати солом'яного дідуха і кататися з 15-метрової сніжної гірки. А ще пригостять ста видами млинців і вареників. Вхід для дорослих коштує 100, для дітей - 50 гривень.

У неділю в Національному музеї архітектури і побуту «Пирогово» влаштують народні гуляння зі спаленням опудала, катанням на санках, грою в сніжки. Квиток для дорослих 30 гривень, для дітей, школярів та пенсіонерів - 15 гривень.

Прийде Масляна і в «Мамаєву слободу» (вулиця М. Донця, 2), де виступлять фольклорні колективи. Гості зможуть покататися на санках. З частувань запропонують козацьку кашу, вареники з сиром, млинці, медовуху та наливки. Розгорнеться в культурно-розважальному комплексі і святковий ярмарок. Вхід на територію для дорослих - 50 гривень, для школярів і студентів - 20 гривень.

У парку «Київська Русь» (село Копачів Обухівського району, добиратися маршруткою від метро «Видубичі») будуть святкувати Масляну за старовинними обрядами. Головна подія - битва середньовічних лицарів. У програмі - пісні і хороводи, розіграш призів, спалення символу зими, стрибки через багаття, виступ кінного театру, вогняне шоу, феєрверк і, звичайно ж, млинці з медом.

А в суботу о третій годині дня розпочнеться Міжнародний турнір з фехтування «Витязь Київського дитинця-2013». Ціна квитка 90 гривень, для пенсіонерів - 50 гривень, для дітей вхід безкоштовний.

На страусиній фермі в Ясногородці (Макарівський район Київської області) розіграють призи у конкурсах, вікторинах, проведуть майстер-класи, відбудуться танці. Також можна спробувати гарячих млинців з різними начинками. Вхідний квиток - 40 гривень (з екскурсією - 60 гривень для дорослих і 50 гривень для дітей).

Будуть відзначати Масляну і в столичному Гідропарку. У перший день з 10.30 почнуться концерт, спортивні змагання та конкурси. А на наступний день виступлять музичні гурти, співаки, циганський колектив. Завершиться свято урочистим спаленням зимового опудала (о 19.00). Заплановані в Гідропарку ярмарок, веселі атракціони, прогулянки на конях, частуванні смачними млинцями та стравами української кухні.

Київський зоопарк теж чекає гостей. Біля експозиції «Дитячий зоопарк» встановлять дідух (різдвяний оберіг, який за традицією спалюють на Масляну). Тільки, всупереч традиціям, створений з сіна та капусти символ не спалять, а згодують домашнім тваринам. Після урочистої частини аніматори проведуть конкурси та ігри для дітей, вручать переможцям подарунки, у малюків буде можливість погодувати вихованців «Дитячого зоопарку», послухати розповіді про тварин, відвідавши тематичні екскурсії. Зоопарк відкритий з 9.00 до 18.00 (каси - до 17.00). Ціна квитка для дорослих 25 гривень, для дітей (до 16 років), інвалідів I-II груп, учасників ВВВ та бойових дій - 15 гривень. Діти-сироти та інваліди з дитинства (до 18 років), а також діти до п'яти років проходять на територію безкоштовно.

Зустрічати весну з музикою і розвагами будуть і в різних районах міста:

16 березня - у Дніпровському (Центр культури і мистецтв, вулиця Алма-Атинська, 109), Оболонському (Пуща Водиця, 9-я лінія), Печерському (святкова продуктовий ярмарок на вулиці Івана Кудрі, 14), Подільському (Куренівський парк), Святошинському (Центр культури «Святошин», проспект Перемоги, 112), Солом'янському (парк імені Островського);

17 березня - в Голосіївському (парк культури і відпочинку імені Рильського), Дарницькому (парк культури і відпочинку «Партизанська слава»), Деснянському (проспект Маяковського, 29).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1061 | Додав: adminA | Теги: вихідні, Маслениця, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]