Пт, 2024-04-19, 12:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:21
В Криму початок екологічної катастрофи: стало відомо про причини і наслідки. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Початок екологічної катастрофи в Криму: стало відомо про причини і наслідки

Завод у будь-який момент може отруїти Херсонську область

Початок екологічної катастрофи в Криму: стало відомо про причини і наслідки

В ніч з 23 на 24 серпня на півночі анексованого Російською Федерацією Криму – в Армянську – стався викид невідомої речовини. Жителі скаржилися на їдкий запах кислоти, дерева і дахи будівель зафарбував жовтий наліт. Зараз «віце-прем’єр» Криму Ігор Михайличенко заявив, що винуватцем викиду стала філія ТОВ «Титанові інвестиції».

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, чиновник каже, що причиною випадання речовини стали випаровування вмісту кислотонакопичувача, який використовують “Титанові інвестиції”, пише Радіо Свобода.

Він також заявив, що екологічній біді сприяли тривала спека і посуха, а також пониження рівня води в кислотонакопичувачі.

Зазначимо, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України ще взимку 2018 року заявляло, що завод «Кримський титан», який знаходиться в Армянську, становить екологічну загрозу для Херсонської області. Як відомо, підприємство знаходиться на частині перешийка, що з’єднує Крим і материкову Україну. В ході діяльності заводу утворюються відходи: фосфогіпс, піритні недогарки, гідролізна кислота, промивна кислота. Вони зберігаються на фосфогипсосховищі і кислотонакопичувачі на території Чаплинського району Херсонської області.

ЗМІ повідомляли, що речовини з кислотонакопичувача проникають в Ісходненський водозабір (єдине джерело питної води Армянська). Експерти заявляли, що є небезпека проникнення у підземні пласти з питною водою Херсонської області.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: початок екологічної катастрофи, причини і наслідки, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]