Пт, 2024-04-19, 20:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:06
В Перську затоку авіаносна група ВМС США не планує повертатися, але продовжує стежити за Іраном
Інші останні Новини світу

Американська авіаносна група на чолі з авіаносцем John C. Stennis не буде повертатися в Перську затоку, звідки вона вийшла перед Новим роком в Індійський океан, пройшовши через район великомасштабних навчань військово-морського флоту Ірану, повідомляють джерела, близькі до ВМС США.

Разом з тим, за даними джерел, авіаносна група ВМС США продовжує уважно стежити за діями ВМФ Ірану в районі Ормузської протоки, передає "Iнтерфакс-Україна".

Як заявив раніше Тегеран, іранські військові можуть перекрити Ормузську протоку в разі введення Заходом ембарго на закупівлю іранської нафти. США у відповідь заявили, що не допустять перекриття найважливішого морського шляху, по якому проходить до 40% світового імпорту нафти і нафтопродуктів, і застосують для цього всі необхідні засоби.

За словами капітана авіаносця Крейга Фоллера, авіаносець разом з бойовими кораблями супроводу був виведений з Перської затоки через Ормузську протоку не для демонстрації сили, а в зв'язку з тим, що 18 грудня його літаки припинили надавати підтримку американським сухопутним військам, які вивели з Іраку.

В даний час авіаносець John C. Stennis знаходиться у північній частині Аравійського моря, надаючи авіаційну підтримку військам НАТО в Афганістані.

Повертатися в Перську затоку, якщо Пентагоном не буде ухвалено відповідне спеціальне рішення, авіаносець не буде. Після виконання своїх завдань він повинен буде прямувати на базу на території США, а його змінить інший авіаносець.

При цьому джерела також відзначають, що у зв'язку з ускладненням ситуації біля берегів Ірану авіаносцю повертатися в Перську затоку не слід, оскільки він буде вразливий для ракет, раніше випробуваних іранськими військовими.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1119 | Додав: adminA | Теги: авіаносна група на чолі з авіаносце | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]