Пт, 2024-03-29, 08:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:02
В Україні з 1 січня вводиться податок на нерухомість
Інші останні Економічні новини
В Україні з 1 січня набула чинності раніше відкладена законодавча норма Податкового кодексу про обов'язкове оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Міністерства доходів і зборів України.

До цього часу платники податків повинні були провести звірки майнових даних. Можливістю уточнити майнові дані скористалися понад 70 % платників податків.

Сповіщення про нарахований податок на нерухомість за 2013 рік будуть розіслані платникам такого податку до 1 липня 2014 року.

До 1 липня 2014 контролюючі органи визначать суму податку, необхідного до сплати, та вручать платникам податків повідомлення про нарахований податок у платіжних реквізитах. Платіжний документ буде видано на кожен об'єкт оподаткування.

Об'єктом оподаткування служать квартири і будинки, що перевищують площу в 120 кв. м і 250 кв. м відповідно. Квартири і будинки меншої площі є предметом податкової пільги.

Підлягає оподаткуванню сумарна площа квартир і будинків, якщо вона перевищує 370 кв. м. Ставка податку становить 1 % від мінімальної зарплати для сумарної площі нерухомості від 370 кв. м до 740 кв. м і 2,7 % - якщо вона перевищує 740 кв. м.

При цьому власне податок нараховується на кількість метрів, що перевищує "пільгове", не обкладене податком, значення.

Разом з тим, "пільга" зі сплати податку знімається відразу ж, як тільки буде доведено факт отримання доходів з нерухомості - від здачі її в оренду, лізинг або використання у комерційних цілях.

Нагадаємо, 4 липня парламент переніс термін введення і сплати податку на нерухомість до 31 грудня 2013 року - терміну завершення звірки даних по об'єктах оподаткування та формування реєстру платників такого податку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1012 | Додав: adminA | Теги: Україні, податок на нерухомість, 1 січня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]