Пт, 2024-04-26, 00:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:21
В Україну прийшов Святвечір і Різдвяний вертеп. ВІДЕО
Інші останні Релігійні новини
 У понеділок, 6 січня, святкова програма київського Євромайдана почалася о 10:00 з богослужіння. Протягом усього дня на сцені Майдану виступатимуть вертепи та церковні хори, - повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

О 19:00 з вітаннями на сцену вийдуть лідери опозиції. Різдвяне богослужіння розпочнеться о 22:00. О 23:00 на Євромайдані прозвучить пастирське слово від представників конфесій.

На Святий вечір гостей Майдану пригощатимуть кутею, пампушками, узваром. Буде приготано традиційне святкове меню з дванадцяти страв.

На Різдво, 7 січня, починаючи з 08:00 і до ночі на сцені Майдану триватимуть молитви, а також виступатимуть вертепи.

О 13:00 церкви Києва та інших міст проведуть святковий передзвін, який буде підтримано на Майдані - організатори запрошують усіх приходити на свято з маленькими дзвіночками. Після цього на сцені відбудеться Різдвяне богослужіння.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що учасників свята на Євромайдані чекають подарунки. Отримати їх зможе той, кому дістанеться пампушка зі спеціальної монеткою всередині. Пред'явивши цю монетку, можна буде отримати сувенір - символ Майдану - розмальовану студентами каску, або оригінальні прикраси для ялинки.

Євромайдан вітає усіх Різдвяним вертепом. ВІДЕО

Колектив Майдану записав святкове привітання з Різдвом і Різдвяний вертеп на відео. Запис викладено на Youtube.

Автори сценарію - Тарас Боровок і Дмитро Наумов. Музичний супровід - "Тарута".

Серед акторів дійства - депутати ВО "Батьківщина" Олег Медуниця, Леся Оробець, Андрій Шевченко, Михайло Апостол, Михайло Лівінський, голова "Батьківщини молодої" Іван Крулько та інші.

Раніше повідомлялося про те, що на Майдані Незалежності у Києві в неділю, 5 січня, незважаючи на наближення Різдва, зібралося близько десяти тисяч мітингувальників.

Різдвяний вертеп

Вертеп - видовище в особах, влаштоване у малому вигляді, у ящику, з яким ходять під час Святок (у період з 6 по 19 січня), представляючи події та обставини народження Ісуса Христа. Словник Володимира Даля.

Слово "вертеп" - старослов'янського походження і означає "ущелина зі звивинами", "затишний притулок", що має як позитивну - (печера, де народився Ісус), так і негативну конотацію ("притон").

У XVII-XIX століттях вертеп - це пересувний ляльковий театр. Під час вуличних вистав глядачам показували біблійні епізоди і світські п'єси. Крім того, вертеп - це ще й живий спектакль, де герої розігрують події навколо Різдва Ісуса Христа. Вважається, що вертеп веде родовід від середньовічних різдвяних містерій і свята сатурналій у Давньому Римі.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1191 | Додав: adminA | Теги: Україну, Святвечір і Різдвяний вертеп. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]