Пн, 2024-05-06, 08:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
Вербували вступати до лав армії рф та воювати проти України чоловіків на Кубі
Інші останні Новини світу

17 людей, які заманювали молодих кубинських чоловіків на службу до російської армії, щоб воювати проти України, на Кубі заарештували. Зловмисникам може загрожувати страта.

Про це повідомляє ЗМІ.

“В результаті розслідування наразі заарештовано 17 осіб, зокрема внутрішнього організатора цих дій”, – заявив полковник Міністерства внутрішніх справ Куби Сесар Родрігес.

Проте він не назвав жодного з обвинувачених, але додав, що організатор угруповання покладався на двох людей, які проживають на острові. Власне вони й вербували кубинців для участі у війні з Україною на боці рф.

Прокурор Хосе Луїс Рейєс заявив, що причетні до скандалу можуть отримати до 30 років тюрми, довічним ув’язненням або смертною карою. Усе залежить від тяжкості та типу злочинів, що варіюються від торгівлі людьми до найманства і ворожих дій проти іноземної держави.

Раніше вже повідомлялося, що влада Куби працює над нейтралізацією мережі, яка діяла як на кубинській землі, так і в росії. Злочинна група шукала добровольців для війни з Україною.

Як відомо, торік президент росії володимир путін підписав указ, який дозволяє іноземцям, що записалися на службу до російської армії, отримувати громадянство у прискореному порядку. Водночас Куба заявляє, що не бере участі у війні проти України та забороняє використання своїх громадян як найманців.

Нагадаємо, нещодавно викрили росіян, які вербували українців у Польщі для зриву постачання зброї. Людей заохочували легким заробітком із розклеювання листівок.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 389 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]