Чт, 2024-03-28, 15:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
Ветувати закон про "бандерівську ідеологію" ОБСЄ закликали Дуду
Інші останні Новини Європейського Союзу

В ОБСЄ стурбовані ухваленими змінами в польському законодавстві, які передбачають кримінальну відповідальність за заперечення так званих "злочинів українських націоналістів" проти поляків.

Про це йдеться у заяві представника ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Арлема Дезіра.

"Незважаючи на те, що всі ми знаємо про чутливість до історичних подій, свобода вираження поглядів має особливе значення для істориків та науковців. Історія - це питання самостійного академічного дослідження та вільної дискусії, а не рішення суду. Закон повинен бути відхилений як непропорційне обмеження свободи вираження поглядів. Тільки коли заяви становлять підбурювання до насильства чи дискримінації, вони можуть бути криміналізованими", - заявив Дезір.

Він підкреслив, що покарання за висловлювання думок про історичні факти несумісне з міжнародними зобов'язаннями, відповідно до статті 19 Міжнародного пакту про громадянські і політичні права.

Зміни до закону ще має підписати президент Польщі Анджей Дуда, і в ОБСЄ закликали не робити цього. "Я сподіваюсь, що для захисту свободи вираження президент накладе вето", - сказав Дезір.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 693 | Додав: adminA | Теги: ветування, закон про бандерівську ідеологію, ОБСЄ, Дуда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]