Сб, 2024-04-20, 11:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:16
Від Італії Україна чекає неупередженого розгляду апеляції у справі Марківа - МЗС
Інші останні Українці в світі

Україна чекає від Італії неупередженого розгляду апеляції у справі Марківа - МЗС

Україна розраховує на неупереджене розслідування обставин загибелі італійського фотографа Андреа Рокеллі, у справі якого нацгвардійця Віталія Марківа було засуджено до 24 років в’язниці.

Про це йшлося під час зустрічі т.в.о. глави МЗС Єгора Божка з послом Італії у вівторок, повідомили "Європейській правді" у міністерстві закордонних справ.

Італійський суд, який засудив Марківа, хоче покарати українського нардепа за співучасть

Божок підкреслив, що МЗС повністю підтримує позицію МВС України щодо несправедливого рішення італійського суду.

Т.в.о. міністра назвав обвинувачення Марківа у загибелі італійського фоторепортера Рокеллі несправедливим та підкреслив, що справа перебуває на особистому контролі президента України.

Божок зауважив, що Україна розраховує на те, що італійська сторона зосередиться на всебічному і неупередженому розслідуванні обставин загибелі Рокеллі, зокрема, у рамках наступного апеляційного провадження.

"Вкотре підкреслювалося, що Україна готова надати Італії необхідну правову допомогу з метою доведення безпідставності обвинувачень, висунутих проти Віталія Марківа", - повідомили в МЗС.

Посол Італії Давіде Ла Чечіліа зазначив, що до офіційної публікації вже ухваленого рішення суду не може коментувати цю справу, оскільки судова влада в Італії є незалежною.

Як повідомлялося, суд італійського міста Павія визнав винним нацгвардійця Віталія Марківа, якого звинуватили у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Рокеллі на Донбасі у 2014 році. Марківа засудили до 24 років ув'язнення.

Президент Володимир Зеленський доручив МЗС та Генпрокуратурі терміново зайнятися питанням повернення на батьківщину Віталія Марківа.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 1352 | Додав: adminA | Теги: розгляд апеляції у справі Марківа, італія, - МЗС, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]