Чт, 2024-04-18, 12:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:02
Відмову від посади глави МЗС Німеччини Шульц підтвердив і пояснив
Інші останні Новини Європейського Союзу

Лідер німецьких соціал-демократів Мартін Шульц підтвердив та пояснив свою несподівану відмову від посади міністра закордонних справ у новому уряді Німеччини.

62-річний політик заявив, що вважає внутрішньопартійні дискусії довкола його кандидатури загрозою успішному схваленню коаліційної угоди на партійному з’їзді СДПН 4 березня, повідомляє Die Welt.

"Тому я заявляю про свою відмову приєднатися до федерального уряду і в той же час щиро сподіваюся, що це закінчить кадрові дебати у лавах СДПН", - пояснив Шульц.

"Ми всі творимо політику заради людей цієї країни. Це означає, що мої особисті амбіції стоять нижче інтересів партії", - написав Шульц у своєму Twitter.

На Шульца чинився тиск у лавах його власної партії через неодноразове порушення політичних обіцянок. Одразу після виборів він заявив, що його партія перейде в опозицію, але згодом СДПН погодилась на коаліційні переговори з блоком Ангели Меркель.

Шульц також обіцяв, що у жодному разі не працюватиме в уряді Меркель. По завершенні коаліційних переговорів стало відомо, що він займе посаду міністра закордонних справ у її кабінеті.

Чинний міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель розкритикував Шульца та керівництво партії за його усунення з посади. Габріель заявляв, що керівництво партії має повне право заміщати міністрів, але йому не сподобалося, як це було зроблено.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 627 | Додав: adminA | Теги: Шульц, відмова, посада глави МЗС Німеччини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]