Пн, 2024-04-29, 08:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:21
Віялові відключення світла на заході України: графік
Інші останні Новини з регіонів України

віялове відключення світло У західних областях України ввели аварійні відключення електроенергії, повідомляє обленерго та місцеві ОВА.

Львівська область

Голова Львівської ОВА Максим Козицький у Telegram у вівторок, 25 жовтня, повідомив незадовго до опівдня, що у Львівській області почалися віялові аварійні відключення.

"У нашій області почалися віялові аварійні відключення. Вони відрізняються від планових тим, що коли вони відбудуться та скільки триватимуть – важко спрогнозувати. Тому немає окремого графіка із часом та населеним пунктом, де не буде електроенергії", - написав він.

І порадив дізнаватися, чому немає електроенергії у конкретному населеному пункті та коли орієнтовно відновлять живлення, на сайті обленерго або телефонувати на гарячу лінію.

"Важливо: енергетики чергуватимуть відключення у різних населених пунктах, щоб у всіх була можливість скористатися електроприладами у своїх потребах. Такі обмеження у подачі електроенергії діють у всіх областях України для промислових та інших категорій споживачів. Це контрольовані заходи, щоб знизити навантаження на електромережі та збалансувати роботу енергосистеми", - вказав він.

Волинська область

У "Волиньобленерго" також повідомили, що на Волині - віялові відключення.

"25 жовтня на території Волинської області згідно із розпорядженням диспетчера НЕК "Укренерго" застосовуються графіки аварійних відключень для населення. Порядок застосування черг, місце відключення та його тривалість визначається за розпорядженням та у повній координації з диспетчером Західного регіону", - повідомили у компанії.

Там вказали, що інформація про причини застосування зазначеного заходу, його початок, закінчення та інші відомості, що можуть створити уявлення про потенціал енергетичних об‘єктів, "є інформацією із обмеженим доступом у період воєнного стану".

"Такі відключення почергово вводяться у всіх районах області. Просимо волинян із розумінням поставитись до ситуації, що склалась", - наголосили в обленерго.

І закликали малий, середній бізнес та побутових споживачів з 07:00 до 23:00 мінімалізувати використання енерговитратних приладів: обігрівачів, бойлерів, електроплит, пральних машин, духовок, кондиціонерів, мікрохвильовок.

Тернопільська область

"Відповідно до розпорядження РДЦ Західного регіону НЕК "Укренерго", сьогодні в деяких населених пунктах Тернопільської області введено графік аварійних відключень споживачів електроенергії. Станом на 11.00 без світла залишились 171 населений пункт області", - відзначив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш у Telegram 25 жовтня.

Рішення про відключення чи відновлення тієї чи іншої ліній електропостачання, з його слів, ухвалюється "у зв'язку із збільшенням (зменшенням) навантаження на енергосистему".

Він також попросив жителів області знизити споживання електроенергії, особливо в години ранкового та вечірнього піків (6:00-11:00 та 17:00-23:00).

Рівненська область

Голова Рівненської ОВА Віталій Коваль у Telegram сьогодні також попередив про віялові відключення світла.

"Рівнеобленерго розробило графік віялових відключень на увесь день", - вказав Коваль, додавши до повідомлення. таблицю із населеними пунктами усіх тергромад, де упродовж доби планово відключатиметься електропостачання.

"Цей графік діятиме упродовж трьох днів", - додав він.

Також посадовець нагадав, що існують планові віялові відключення (у таблиці). Але можуть виникати і аварійні вимкнення електропостачання. Їх спланувати чи спрогнозувати неможливо.

Івано-Франківська область

"Сьогодні відбудеться часткове вимкнення електроенергії у нашій області. А саме: с. Дубівці Івано-Франківського району, с. Чернелиця Коломийського району, селище Брошнів-Осада, с. Студінка і с. Завадка Калуського району, с. Пасічна Надвірнянського району, а також в селі Вовчинець Івано-Франківської міської ради", - вказала голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук у Telegram.

Закарпатська область

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита також у Telegram повідомив, що "у зв’язку з проведенням ремонтно-відновлювальних робіт на територіях інших областей можливі тимчасові відключення електропостачання в Рахівському та Тячівському районах". І закликав економити світло та анонсував перевірки.

В Укренерго повідомили, що 25 жовтня для стабілізації роботи енергосистеми вимушено застосовують графіки обмеження для промислових та інших категорій споживачів у всіх регіонах України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 335 | Додав: admin | Теги: віялове, україна, Світло, відключення, захід | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]