Пт, 2024-04-19, 02:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:58
Влада говорить про стабільність, а опозиція прибирає сніг на вулицях
Інші останні Політичні новини
Голова КМДА Олександр Попов заявляє, що життєдіяльність Києва на сьогодні забезпечена. "На сьогоднішній час я можу категорично стверджувати, що ми забезпечили повністю роботу всіх комунальних служб, життєдіяльність міста забезпечена", - сказав він у неділю ввечері, 24 березня, в ефірі каналу "1+1".

"В обід ми вже пропустили транспорт, який скупчився на межах Києва. Тобто життя стабілізовано", - додав Попов.

"Що стосується шляхів, я гарантую, ми їх забезпечимо, завтра вони будуть по основних магістралях", - сказав голова КМДА. Водночас, відповідаючи на запитання, чому зі стихією не почали боротися ще у п’ятницю, Попов пояснив, що через велику кількість опадів у місті одразу утворилися затори.

"І коли є затори, робити якісь дорожні роботи, посипати чи ще щось, практично неможливо. Головна проблема, і я дійсно визнаю як наш недолік – що ми ще зранку не заборонили в'їзд великогабаритного транспорту в місто. Вони заблокували нам проїзд", - сказав він.

Нагадаємо, у Києві 23 березня було оголошено надзвичайний стан. Попов закликав власників торговельних і офісних приміщень організувати негайне збирання снігу на балансових територіях і надати техніку.

Опозиція створила мобільні групи для розчищення снігових заметів у Києві

Київська "Батьківщина" організувала у всіх районах Києва мобільні групи, завданням яких є розчистка від снігових заметів важливих соціальних об'єктів - шкіл, лікарень, дитсадків, повідомив голова місцевого осередку партії, народний депутат Юрій Одарченко.

Він зазначив, що мобільні групи створені на основі районних організацій партії і повинні допомогти звільнити від снігу підходи та під'їзди до навчальних, навчально-виховних закладів та інших громадських установ. Зі слів Одарченка, кожна мобільна група складатиметься з 10-20 чоловіків. Працювати групи будуть в неділю і понеділок. Після соціальних об'єктів вони допомагатимуть розчищати заметені сходи у підземних переходах та зупинки громадського транспорту.

Разом з тим нардепи, депутати Київради від УДАРу та активісти партії в суботу та неділю (23 і 24 березня) розчищали сніг у дворах і на вулицях столиці.

"Кожен біля свого будинку, на своїй вулиці вийшов з лопатою і розкидав сніг. Нехай це маленька справа, але сотні і тисячі таких невеликих справ приводять до великих змін", - зазначив заступник голови партії Віталій Ковальчук.

В УДАРі закликали всіх небайдужих киян долучитись до боротьби зі стихією та вийти з лопатами в свої подвір'я і на тротуари, які абсолютно нерозчищені, через що люди змушені ходити по проїжджій частині.

Як відомо, київська "Батьківщина" вимагає від голови КМДА Олександра Попова пояснень провальної роботи комунальних служб міста під час снігопадів 22-24 березня і подати у відставку.

У партії заявляють, що відсутність оперативного реагування та чіткої роботи столичної влади у боротьбі з наслідками надзвичайних погодних умов призвели до аварійної ситуації в Києві. Як наслідок - паралізований рух транспорту, поставлено в ризикові умови життя хворих, які потребують швидкої медичної допомоги, перебої в постачанні торговельних закладів продуктами першої необхідності.

Також додамо, що ВО "Свобода" 23 березня розпочала безстрокову акцію порятунку киян від негоди. Були організовані мобільні групи для розчистки снігу в критичних точках. Створено штаб боротьби зі стихійним лихом і групи в соціальних мережах, де можна записатися в добровольці і скоординувати свої дії з відповідальними особами.

Активістам знадобляться лопати різних видів, як для розчищення території, так і для викопування машин. У міськорганізації партії закликають всіх, у кого є подібні інструменти і бажання допомогти, - звертатися за телефоном: 096-564-70-61 (Андрій). Робота націоналістів триватиме до завершення негоди.

Вже сформована перша бригада волонтерів, яка візьме на себе роботу в Солом'янському районі. У неділю, 24 березня, "свободівці" чистили Севастопольську площу, лікарню та пологовий будинок біля неї.

Директор Укргідрометцентру: цей сніг швидко не розтане

Потепління в Україні очікується з 30 березня. Про це повідомив в ефірі телеканалу "Інтер" у неділю, 24 березня, директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда. Він зазначив, що сніг, який випав останніми днями, "швидко не розтане".

"На потепління ми розраховуємо, починаючи з 30 березня. І вже в першій п’ятиденці квітня температура почне більш-менш суттєво підвищуватися. Але ми не чекаємо стрімкого зростання температури. Все-таки це буде повільний процес. Крім того, він ще буде стримуватися наявністю снігового покрову", - сказав Кульбіда.

Відповідаючи на запитання, чи справді таких снігопадів у Києві не було більш як століття, як він заявляв раніше, директор Укргідрометцентру сказав: "Загалом це так, якщо оцінювати кількість опадів, яка випала за надзвичайно короткий період часу. Наприклад, протягом 12 годин в ніч проти 22 березня в Києві випало 41 мм опадів, що реально практично дорівнює місячній нормі опадів".

МНС і Укравтодор звітують, що проблем на дорогах майже не залишилося

Станом на 9.00 у Києві за даними "Яндекс.Пробки" рівень заторів досяг 7 балів з 10. З самого ранку на кількох вулицях Києва виникли пробки через вантажні фури, які напевно намагаються залишити столицю.

На з'їзді із Шулявського мосту дві фури забуксували в повороті і повністю перекрили рух на проспекті Перемоги в бік Святошино. Також кілька фур стоять на під'їзді до заводу "Росинка" на вулиці Ежена Потьє. Ускладнено рух в обидва боки в районі Дегтярівського мосту - там також застрягла фура.

У центрі міста рух доволі вільний. У КМДА звітували, що о 7.00 відновлено роботу швидкісного трамваю на житловому масиві Троєщина. Відтак мешканці масиву можуть безперешкодно дістатися до зупинки міської кільцевої електрички, яка, незважаючи на оголошений вихідний у столиці, працює у режимі робочого дня.

Так само у посиленому режимі функціонує і київський метрополітен.

Також у КМДА повідомили, що постачання хліба у торговельні мережі Києва здійснюється у штатному режимі. Майже вдвічі збільшено замовлення на доставку хлібопродуктів. Станом на 8-му ранку до Києва вже ввезено 271 тонну хлібопродуктів.

Так само відсутні перебої із постачанням іншої продукції у торговельні заклади міста. У той же час МНС з посиланням на дані Укравтодору повідомляє, що проїзд автошляхами державного значення України за станом на ранок понеділка забезпечений.

На автошляхах Київ - Житомир, Київ - Харків проїзд автотранспорту забезпечений в обох напрямках. У столиці ділянок з ускладненим проїздом автотранспорту не зафіксовано. Залишається проблемним транспортне сполучення на автодорозі Київ - Чернігів (ділянка в районі м. Бровари).

Транспортне сполучення по Вишківському, Яблуницькому, Латирскому і Абранському гірських перевалах Закарпатської області, а також Ужоцькому та Орявському перевалах Львівської області здійснюється в звичайному режимі.

Станом на 7.00 залишається відновити транспортне сполучення до 105 населених пунктів у 6 областях: у Вінницькій - до 17, Волинській - 12, Тернопільській - 28, Хмельницькій - 45 і Чернівецькій - до 3 населених пунктів.

КМДА: в магазини завезли тонни хліба

Постачання хліба в торговельні мережі столиці здійснюються в штатному режимі. Про це повідомили в Київській міській держадміністрації.

"Постачання хліба в торгові мережі Києва здійснюється в штатному режимі. Майже вдвічі збільшено замовлення на доставку хлібопродуктів. Так, якщо звичайно столиця споживає близько 300 тонн хліба на добу, то сьогодні, 25 березня, місто замовило 501 тонну", - повідомили чиновники.

Нагадаємо, на вихідні в столичних магазинах не було хліба.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1007 | Додав: adminA | Теги: влада, сніг на вулицях, опозиція, стабільність | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]