Чт, 2024-04-25, 19:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:12
Влада розбирає барикади на Хрещатику. "Майданівці" палять шини
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Біля Будинку профспілок на Майдані Незалежності в центрі Києва комунальники почали розбирати барикади, зачистка супроводжується зіткненнями.

Як передає кореспондент УНІАН, наразі комунальники прибирають шини, які там знаходяться.

Поблизу перебуває велика кількість правоохоронців. Працівники ДАІ перекрили проїзд приватним автомобілям на територію від Європейської площі до Майдану Незалежності, де зазвичай останнім часом паркувались автівки.

Наразі на території від Європейської площі до Майдану Незалежності працюють близько 300 комунальників. На їхніх жилетах є написи "КП "Господар", КП ШЕУ Дніпровського району, також "Київавтодору". На цій території наразі стоїть важка автодорівська техніка.

Крім того, під Будинком профспілок вишикувались близько 30 правоохоронців у бронежилетах, касках, з кийками, окремі з них мають зброю. Крім того, неподалік стоїть автозак.

Представники правоохоронних органів ніяких коментарів на місці не дають. Перехожі наразі можуть пересуватися цією територією без проблем.

Тим часом зі сцени Майдану представник самооборони закликає тих, хто мешкає на Майдані, не піддаватись на провокацію.

Біля сцени Майдану стоять представники самооборони з палицями, вони закликають правоохоронців зняти маски і не вчиняти ніяких дій проти тих, хто зараз проживає в наметах.

В свою чергу представники столичних комунальних служб просять мешканців Майдану самим розібрати намети, встановлені на проїжджій частині в центрі Києва.

Один з керівників комунальників підійшов до майданівців, які зібралися біля працівників правоохоронних органів, і озвучив відповідне прохання.

Однак представники так званої самооборони Майдану заявляють, що цього робити не будуть і що комунальники повинні разом з правоохоронцями "забиратися геть".

Окремі мешканці Майдану мають намір піти до мера Києва Віталію Кличко у зв'язку з тим, що відбувається зараз в центрі Києва.

Однак комунальні служби активно розбирають барикади і намети на Майдані Незалежності з боку готелю "Козацький". Правоохоронці проводять опис вилученого з вже розібраних наметів, зокрема близько 20 ящиків з пляшками, підготовленими під "коктейлі Молотова".

Майданівці підпалили шини, міліція їх гасить

На Майдані так звані самооборонівці підпалили шини. Так вони перешкоджають комунальникам розбирати намети.

"На Майдані знову горять шини, лунають постріли та вибухи. Таким чином, представники МВС та батальйону" Київ-1 "зі зброєю в руках готують Київ до дня Незалежності", - пише прес-центр Майдану.

Міліція оточила палаючі шини і намагається їх загасити оз вогнегасників. Відтісняє звідти всіх псевдомайдановцев, щоб вони не підкидали нові шини.

Водночас мешканці Майдану починають зводити з шин нову барикаду, ближче до вулиці Інститутської, і знову підпалюють шини.

Між тим з Європейської площі до Майдану вже виїхала пожежна машина.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" , пожежникам вдалося погасити займання барикад і покришок біля Будинку профспілок, тривають спроби загасити покришки на вул. Інститутській.

У той же час, загорілися барикади навпроти станції метро "Хрещатик".

Вхід і вихід з метро залишаються відкритими для пасажирів.

Нагадаємо, 9 липня генеральний прокурор Віталій Ярема повідомив, що на Майдані Незалежності в Києві з кінця лютого 2014 р. (тобто, коли, по суті, завершився Євромайдан) було скоєно 158 злочинів. За його словами, були зафіксовані 4 факти нанесення громадянам тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, 14 розбійних нападів, 73 факти крадіжок, 18 фактів нанесення тілесних ушкоджень.

Генпрокурор вимагає від активістів Майдану негайно звільнити адмінбудинки в центрі Києва, зайняті в ході Євромайдану. Ярема навіть пригрозив силовим виселенням.

З 1 грудня 2013 р. в ході так званого Євромайдану активісти захопили ряд адмінбудівель у центрі Києва, а також встановили наметове містечко і барикади на Майдані та Хрещатику. Вони досі так там і стоять, перешкоджаючи руху транспорту. Активісти не збираються залишати Майдан, незважаючи на те, що мер Києва Віталій Кличко запропонував їм санаторії за Києвом. Активісти навіть посадили на Майдані невеликий город.

13 липня на черговому вічі Майдан ухвалив рішення стояти далі, незважаючи на нещодавні висловлювання Яреми.

"Звертаємося до панів Авакова, Парубія, Гелетея, Яреми, який наважився говорити про те, що треба розігнати Майдан ... Якщо не буде оголошено військовий стан, якщо далі органи влади будуть уникати коментарів, військові прийдуть не Майдан розганяти, а розганяти цю владу", - йдеться у зверненні активістів.

14 липня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що зосередження незрозумілих людей на головній площі країни є "проектом російської ФСБ і маргінальних партій, які пішли в минуле".

15 липня "майданівці" звільнили 7 будівель в центрі Києва.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 858 | Додав: adminA | Теги: барикади, влада, Хрещатику, палять шини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]