Пт, 2024-04-19, 03:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:50
Владна еліта України - жахливі мутанти в порівнянні з 2004-им - німецька преса
Інші останні Іноземна преса про Україну
У четвер, 23 січня, німецька преса обговорює наслідки протистояння у Києві - загибель людей та шляхи владнання ситуації. Щодо України висловлюється низка локальних видань.

Газета Südwest Presse з Ульма вважає, що Україною нині керують мутанти. "Жахливий момент. Проти нього "помаранчева революція" 2004 року видається вуличною вечіркою. Утім, зараз, як і тоді, йдеться про свободу і громадянські права, однак пострадянська владна еліта з того часу перетворилась на жахливих мутантів. Янукович лицемірно прикидається, коли каже, що готовий до переговорів, його почет цинічно називає смертельні постріли зачисткою вулиць та дозволяє при мінусовій температурі застосовувати водомети, щоб охолодити "терористів". (...) Найжахливіше в цей момент те, що найгірше у Києві, здається, ще попереду", - зазначає баварське видання.

Газета Berliner Zeitung застерігає: "Радикалізація протесту може призвести до втрати ним легітимності. Це фатальна зміна. І цього гіркого визнання не змінить навіть те, якщо з'ясується, що готові до насильства демонстранти є проплаченими провокаторами", - вважає берлінська газета.

Водночас бременське видання Weser-Kurier констатує, що відповідальність за ситуацію покладається як на президента України Віктора Януковича, так і на опозиційних лідерів. "Здається, ніколи не з'ясують, хто відповідальний за смерть демонстрантів. Однак напевно, що основна частина відповідальності за ескалацію ситуації в такому вигляді покладається на Януковича. (...) Кілька поступок з боку урядового табору кілька тижнів тому, - і критики режиму дещо б заспокоїлись", - пише видання.

"Однак Янукович уперся. Його пропозиція провести круглий стіл виявилась фарсом. (...) Помірні опозиційні лідери, які закликали до діалогу, виявились дискредитованими. Розмови ні до чого не призведуть, насильство - єдиний засіб - такого висновку доходять, очевидно, дедалі більше демонстрантів. Водночас і лідери опозиції несуть відповідальність за ескалацію насильства. Вони дуже переоцінили свої сили та висунули надто високі вимоги. Замість того, аби вимагати у Януковича повернення на проєвропейський шлях, вони сформулювали по максимуму: відставку президента та уряду й позачергові вибори. Це не змогло стати основою діалогу. А зараз ситуація розвинулась так, що на мирне вирішення конфлікту уже розраховувати не доводиться", - зазначає Weser-Kurier.

Вину опозиції за ескалацію ситуації в Києві закидає і Nordwest-Zeitung з Ольденбурга: "Лідери опозиції не мають плану. Їх об'єднує лише невизнання режиму Януковича - замало, щоб вивести країну з кризи. Кличко дає протестам обличчя, однак переконливу перспективу майбутнього для більшості українців він не може запропонувати", - пише Nordwest-Zeitung.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1007 | Додав: adminA | Теги: німецька преса, владна еліта України, жахливі мутанти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]