Чт, 2024-03-28, 12:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:05
Власенка до Європи прикордонники не відпустили. Генпрокуратура заперечує свою причетність
Інші останні Політичні новини
Захисника екс-прем’єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка вкотре не випустили за кордон у аеропорту "Бориспіль". Про це у 13 березня повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"13 березня прикордонна служба вчергове відмовила мені у виїзді за кордон", - розповів Власенко.

"Сьогодні я збирався на персональне офіційне запрошення представників Європарламенту взяти участь у термінових дебатах, які організовано щодо питання України, де буде розглядатися та ганебна справа, яку розглядав ВАСУ щодо позбавлення мене мандату", - повідомив він.

Політик зазначив, що все це відбулося незважаючи на заяви Генпрокуратури, що у них немає претензій до Власенка і була офіційно оголошена відповідна заява. "Це все відбулося всупереч заяві ГПУ, що у них немає до мене претензій. Це політичні репресії, це продовження ескалації і того, що ніхто не збирається зупинятися", - сказав Власенко.

"Тому я підкреслюю, що найближчим часом я чекаю арешту і це буде наступним кроком, який чиниться задля того, щоб у Юлії Тимошенко не було належного фахового захисту у сфальшованих проти неї кримінальних справах", - заявив він.

Захисник екс-прем’єра також зазначив, що відмова у виїзді йому за кордон суперечить закону та здоровій логіці, оскільки у нього немає судових рішень, яких він не виконував.

"Звертатися до Кузьміна і Пшонки чому вони порушують закон - це безглузде заняття, однак з точки зору дотримання формальностей я сьогодні на їх адресу напишу відповідного листа", - сказав Власенко.

Як відомо, 24 січня Власенка вже не випускали за кордон аргументуючи це тим, що суд виніс заборону у тяжбі з екс-дружиною. Зазначимо, 5 березня кримінальне провадження за заявою Наталії Окунської про невиконання рішення суду Сергієм Власенком Генпрокуратура закрила за відсутності складу злочину.

Гепрокуратура заявляє, що не забороняла виїзду Власенка за кордон

Генеральна прокуратура не має ніякого відношення до ситуації із забороною виїзду захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко, екс-депутата Сергія Власенка із країни, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Ніяких документів з цього приводу Генпрокуратура ніколи не подавала в органи охорони державного кордону. У цьому немає необхідності, і для цього відсутні підстави. Адже наявність у реєстрі заяви від його екс-дружини не тягне за собою ніяких обмежувальних заходів або рішень", - роз'яснили у відомстві.

У прес-службі відзначили, що, швидше за все, мова йде про рішення суду по якихось цивільних справах Власенка, додавши, що це не компетенція органів прокуратури.

У Держкордонслужбі повідомили, що заборона на виїзд із України Власенка пов'язана "зі старим судовим рішенням, на підставі якого Власенка не випускали із країни й раніше".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 891 | Додав: adminA | Теги: власенко, прикордонники, причетність, Генпрокуратура, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]