Вт, 2024-04-23, 09:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:10
Вступ Болгарії та Румунії до Шенгенської зони блокуватиме Німеччина
Інші останні Новини Європейського Союзу
У разі необхідності Німеччина заблокує приєднання Болгарії та Румунії до Шенгенського безвізового простору. Планується, що рішення з цього питання буде винесено на наступному тижні за підсумками засідання Ради Євросоюзу на рівні глав внутрішньополітичних відомств у Брюсселі.

Як повідомив міністр внутрішніх справ ФРН Ганс-Петер Фрідріх, намір Софії і Бухареста щодо вступу в Шенген "зазнає невдачі через вето, яке накладе ФРН".

"Наші громадяни підтримають розширення Шенгенської зони тільки в тому випадку, якщо (у Болгарії та Румунії) будуть виконані всі умови. Але цього не сталося", - вважає Фрідріх.

Ця заява прозвучала на тлі опублікованої минулої суботи статистики, згідно з якою переважна більшість німців - 70% - виступає за запровадження обмежень на міграцію з країн ЄС. Якщо в 2007 році на території ФРН проживали 64 тис біженців і мігрантів з Болгарії та Румунії, перш за все циган, то зараз їхня кількість досягла 180 тисяч. Німці побоюються, що з приєднанням цих держав до безвізової зони кількість приїжджих зросте ще більше, що призведе до руйнування німецької соціальної системи, передає ІТАР-ТАСС.

Фрідріх нагадав, що право пересування та проживання всередині європейських кордонів передбачає наявність постійного місця роботи або навчання. "Однак той, хто приїжджає лише для отримання соціальних виплат, зловживає цими свободами і повинен триматися подалі від них", - вказав глава МВС.

Зауважимо, що у вересні 2011 року Нідерланди наклали вето і чекали підтвердження експертами того, чи справді дві країни (Болгарія та Румунія) дотримуються домовленостей із прикордонного контролю та щодо вдосконалення юридичної системи.

Проти прийому Болгарії та Румунії до Шенгену заперечували також Німеччина, Франція і Фінляндія, але вони зняли свої претензії.

Європарламент раніше закликав Європейську Раду схвалити долучення Болгарії та Румунії до Шенгенського простору, оскільки вони повною мірою виконують технічні вимоги до його учасників.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1049 | Додав: adminA | Теги: Німеччина, Шенгенської зони, Румунії, вступ Болгарії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]