Сб, 2024-04-27, 07:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:57
Взялися за Ризьку думу, яка співпрацює з підсанкційною компанією з РФ у Латвії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Поліція безпеки Латвії почала перевірку факту співпраці Ризької думи з російською компанією "Гіпростроймост", яка внесена у санкційні списки ЄС і США.

Про це повідомляє Delfi.

Як заявила днями представник Ризької думи Уна Ахун-Озола агентству LETA, станом на зараз дума не розглядає можливість розірвання договору з "Гіпростроймост".

За її словами, в червні 2018 року, після того, як Сейм прийняв поправки до закону про санкції Латвії, ризьке самоврядування отримало від МЗС лист з вказівкою про те, що заборона співпрацювати з включеними в санкційні списки підприємствами не поширюватиметься на закупівлі, розпочаті або оголошені до прийняття закону. Це ж департаменту підтвердили і в Бюро з нагляду за закупівлями.

Договір про співпрацю з компанією G.B.V, в яку входить також "Гіпростроймост", транспортний департамент уклав в 2016 році, тобто до включення підприємства в санкційні списки.

Договір стосується проектування ділянки Східної магістралі від вулиці Іерікю до вулиці Віеталвас і авторського нагляду. Це єдиний чинний договір між самоврядуванням і "Гіпростроймостом".

У зв'язку з цим транспортний департамент ризької думи зажадав від МЗС Латвії відкликати заяву про те, що продовження співпраці з підсанкційним підприємством загрожує кримінальною відповідальністю.

Виконання цього проекту практично завершилося. Згідно з договором, "Гіпростроймост" має виконати лише 3,8% від загального договірного обсягу робіт. Це один з співфінансованих ЄС проектів, який повинен бути виконаний до кінця 2020 року, додала вона.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 735 | Додав: adminA | Теги: РФ, підсанкційна компанія, Ризька дума, латвія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]