Пт, 2024-03-29, 08:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:29
З 23 вересня на Київщині розпочнуться аварійні відключення електроенергії
Інші останні Економічні новини

Енергозабезпечуюча компанія "Київобленерго" у зв'язку з порушенням балансу між виробництвом і споживанням електроенергії та її дефіцитом в об'єднаній енергетичній системі України з 23 вересня запроваджує графіки аварійних відключень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Згідно з повідомленням, відключення здійснюються за командою диспетчера центральної енергетичної системи України.

"Тривалість і обсяги відключень електроенергії надалі будуть регламентовані диспетчером центральної енергетичної системи України", - зазначається у повідомленні "Київобленерго".

Як зазначили в компанії, графіки аварійних відключень узгоджені з органами місцевого самоврядування.

Нагадаємо, Міністерство енергетики і вугільної промисловості ще у серпні направило обласним енергозабезпечуючим компаніям повідомлення про можливе тимчасове припинення електропостачання населення, як це було в 90-х роках, у зв'язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України.

Україна вперше за тривалий період почне імпортувати енергетичне вугілля для забезпечення потреб теплових електростанцій.

Забезпечити ТЕС вугіллям власного видобутку сьогодні практично неможливо через бойові дії на сході країни, де розташована велика частина діючих шахт.

50% електроенергії, що виробляється в Україні, генерують АЕС, решту виробляють ТЕС шляхом спалювання газу і вугілля. Нестача газу і зупинка 80% шахт викликали дефіцит енергоносіїв і, як результат, електроенергії.

"Київобленерго" експлуатує розподільні електричні мережі, розташовані на території Київської області (за винятком столиці), і поставляє електроенергію споживачам регіону.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: аварійні відключення електроенергії, 23 вересня, Київщині | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]