Вт, 2024-04-16, 17:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:48
З`їзд опозиції підтримав злиття партій Тимошенко і Яценюка. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини
Об'єднавчий з'їзд "Батьківщини" розпочався у суботу, 15 червня, в Києві на Михайлівській площі. Він почався з виконання гімну України. На з'їзді присутні народні депутати, Арсеній Яценюк, Борис Тарасюк, Сергій Соболєв, представники духовенства.

Звернення Тимошенко до учасників з'їзду зачитує її дочка Євгенія.

"Будьте впевнені, що наш з'їзд - це не об'єднання перед розстрілом, а формування єдиної армії перед вирішальним переможним наступом на авторитарний клан Януковича", - йдеться у зверненні.

"Я знаю, що ще досі в наших партіях є скептики, які вважають наше об'єднання зайвим, досі вважають, хто від об'єднання виграв, а хто - програв .... Хочу попросити скептиків відкинути всі сумніви, тому що наша партія повинна у 2015 року подолати сильного і небезпечного ворога - авторитарне корумповане угруповання", - зазначено у зверненні.

Тимошенко прогнозує, що в 2015 році "правляча партія влаштує бій без будь-яких правил і моралі, точніше, це буде не бій, а жорстка політична різанина".

"Саме тому, щоб бути сильнішими і перемагати, ми зобов'язані сьогодні об'єднати "Батьківщину", "Фронт змін", партію "Реформи і порядок" і частина "Народного Руху", - підкреслила вона.

При цьому Тимошенко закликала після з'їзду продовжити посилення партії і залишити відкритими двері оновленої "Батьківщини" для всіх опозиційних демократичних сил. Вона також зазначила, що високо цінує роботу Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова, Сергія Соболєва, Бориса Тарасюка з об'єднання партій.

"Я довіряю Арсенію ... Люди перевіряються справами. Спільну справу з Арсенієм і командою "Фронту змін" ми робимо вже більше року. За цей час ми переконливо довели, що не помилилися один в одному", - зазначила Тимошенко, додавши, що вона з Яценюком давно не політичні конкуренти, а "одна команда".

"Я довіряю Арсенію. Бачу, як йому важко. По ньому прямою наводкою б'ють і свої, і чужі. Але він уміє тримати удар, він боєць і при тому інтелектуальний, сучасний, патріотичний політик. Тобто чотири в одному", - уточнила екс-прем'єр.

"Це немало для українського політикуму, який сьогодні вироджується, маргіналізується та криміналізується. Але найголовніше, що нашу з ним спільну роботу вже високо оцінили люди. Про це свідчать результати останніх парламентських виборів", - заявила вона.

У зверненні також йдеться про те, що Тимошенко особисто рекомендує Яценюка на посаду голови політради партії Батьківщина. Крім того, вона вважає, що Турчинов повинен залишитися на посаді першого заступника і керувати організаційною структурою партії.

Тимошенко зазначила, що хоч і не може бути поруч з однопартійцями на площах і акціях, але разом з ними переживає зради і радіє загальним перемогам.

З`їзд опозиції одноголосно підтримав злиття партій Тимошенко і Яценюка

Екс-прем`єр-міністр Юлія Тимошенко переобрана головою ВО "Батьківщина", головою політради партії за пропозицією голови "Батьківщини" обрано Арсенія Яценюка. Про це під час об`єднавчого з`їзду 15 червня в Києві заявив Олександр Турчинов.

Перед тим, як оголосити про це, Турчинов оголосив про злиття опозиційних сил в єдину партію та попросив делегатів та учасників з`їзду проголосувати за це. Рішення було підтримане одноголосно.

Відтак першим заступником глави партії, головою центрального Штабу обрано Олександра Турчинова.

Заступниками глави партії "Батьківщини" стали Сергій Соболєв, Борис Тарасюк, Олександр Абдулін, Сергій Власенко, Лілія Гриневич, Андрій Іванчук, Андрій Кожем`якін, Іван Кириленко, Григорій Немиря, Сергій Пашинський, Андрій Пишний, Павло Петренко, Ярослав Федорчук.

Усі названі увійшли до президії політради партії "Батьківщина", до цього складу також долучився Дмитро Шлемко.

Окрім того Турчинов вручив партквиток новому члену партії - Олександрі Кужель.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 897 | Додав: adminA | Теги: злиття партій Тимошенко і Яценюка, Зїзд опозиції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]