Чт, 2024-03-28, 15:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:55
З'явилися плакати, що закликають обрати понтифіком ганського кардинала, у Римі
Інші останні Новини світу
Прихильники обрання главою римсько-католицької церкви ганського кардинала Пітера Тарксона почали агітаційну кампанію на його підтримку на вулицях Рима, передають у п'ятницю місцеві ЗМІ.
 

"Голосуйте за Пітера Кодва Аппіах Тарксона на конклаві!", - свідчать агітаційні плакати, розклеєні на римських вулицях. За інформацією ЗМІ, є версія, що плакати розвісили жартівники, передає http://navlasniochi.com/.

 

Кардинали римсько-католицької церкви зустрінуться за закритими дверима Сикстинської капели для обрання нового папи римського приблизно за 10 днів. У тому випадку, якщо Тарксона буде обрано главою церкви, вперше за сотні років католицьку церкву очолить неєвропеец.

 

У Ватикані 28 лютого було оголошено режим "вакантного престолу". Це означає, що повноваження Бенедикта XVI як папи римського завершено. Останній випадок зречення понтифіка від престолу стався в 1415 році. Тоді свою посаду залишив папа Григорій XII.

 

Бенедикт XVI оголосив про своє зречення від Апостольського престолу на консисторії 11 лютого. Раніше повідомлялося, що головна причина несподіваного рішення Бенедикта XVI залишити посаду глави Римської католицької церкви криється в скандалах навколо Ватикану. За інформацією італійської газети La Repubblica, ще 17 грудня Папа Римський отримав доповідь, в якій йшлося про шантаж вищих сановників Ватикану, викритих у гомосексуалізмі. Вже тоді він вирішив піти на спочинок. Після відходу Бенедикт XVI буде "почесним єпископом Рима".

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1171 | Додав: adminA | Теги: Понтифік, рим, плакати, ганський кардинал | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]