Пт, 2024-03-29, 08:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:11
З Києва до Перемишля в неділю поїде "безвізовий потяг" з експертами та журналістами
Інші останні Туристичні новини

11 червня у перший день дії безвізового режиму між Україною та ЄС з Києва до Перемишля вирушить "Перший безвізовий поїзд" з активістами, експертами та журналістами.

Захід організовано ГО "Європа без бар’єрів" та партнерами з інтернет-видання "Європейська правда" й Інституту світової політики, що виборювали безвізовий режим, йдеться на сайті "Європи без бар’єрів".

"Метою подорожі є символічний акт першого перетину кордону з ЄС за безвізового режиму, а також публічне обговорення і рефлексія питань свободи пересування в сучасному світі, шляху України до безвізового режиму, значення його набуття", - пояснюють організатори.

Загалом першу символічну безвізову подорож до ЄС  в рамках заходу здійснять 40 громадських активістів, аналітиків, експертів, митців і журналістів – тих, хто працював над його досягненням.

Перед відправленням потяга на Центральному залізничному вокзалі Києва відбудеться "церемонія прощання з візовим режимом". На ній очікуються виступи віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, посла Польщі в Україні Яна Пєкло, голови відділу преси та інформації представництва ЄС в Україні Юргіса Вілчінкаса.

Виступи відбудуться на відкритому повітрі, з питань акредитації звертайтеся за адресою pkravchuk.ewb@gmail.com

По прибуттю до Перемишля на залізничному вокзалі відбудеться прес-конференція, у якій візьмуть участь, окрім пасажирів поїзда, польські громадські діячі, інтелектуали, дипломати з обох сторін, зокрема, посол України в Польщі Андрій Дещиця та екс-депутат Європарламенту і громадський діяч Павєл Залєвський.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 805 | Додав: adminA | Теги: журналісти, експерти, НеДіля, перемишль, Київ, безвізовий потяг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]