Чт, 2024-04-18, 04:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:12
З посади начальника поліції Дніпропетровської області звільнено скандального Глуховерю
Інші останні Новини з регіонів України

Виконуючим обов’язки керівника поліції Дніпропетровщини призначено Артема Васицького.

Віталія Глуховерю звільнено з посади начальника поліції Дніпропетровської області. Про це повідомляє Нацполіція.

"Наказом голови Нацполіції Сергієм Князєвим за погодженням з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим звільнено із займаної посади начальника Головного управління в Дніпропетровській області Віталія Глуховерю. Наразі виконуючим обов’язки керівника поліції Дніпропетровщини призначено Артема Васицького", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, згідно з наказом міністра внутрішніх справ, 27 липня було розпочато службове розслідування за фактом подій, що мали місце у Дніпрі. Висновки службового розслідування будуть передані до Державного бюро розслідувань. Нацполіція надає допомогу та всебічно сприяє ходу розслідування.

Зазначається, що сьогодні керівник поліції Дніпропетровщини звернувся з рапортом до голови Нацполіції про звільнення із займаної посади. Його рапорт було задоволено.

У Нацполіції зазначили, що Артем Васицький обіймає посаду заступника начальника Головного управління – начальника кримінальної поліції. На цій посаді 42-річний полковник поліції несе службу з 2017 року. До цього проходив службу у підрозділах карного розшуку на прифронтовій Донеччині. Має 23 роки досвіду оперативної роботи.

Як повідомляв УНІАН, слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань зареєстрували кримінальне провадження за фактом можливого перевищення влади та службових повноважень начальником ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області.

За даними ДБР, 12 вересня 2018 року патрульні поліцейські зупинили автомобіль марки Range Rover, водій якого порушив правила дорожнього руху; за кермом автомобіля перебував водій керівника ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Під час спілкування з патрульними водій, ймовірно, зателефонував своєму керівнику - після дзвінка на місце інциденту прибули працівники спецпідрозділу "КОРД" та затримали патрульних поліцейських.

27 липня президент Володимир Зеленський поставив вимогу до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова негайно звільнити Глуховерю.

28 липня Глуховеря заявив, що готовий надати будь-яку інформацію для розслідування інциденту із затриманням патрульних.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 703 | Додав: admin | Теги: область, глуховеря, звільнення, Дніпро, скандал, поліція, начальник, Посада | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]