Пт, 2024-04-26, 07:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:36
З представниками Європейського парламенту у Міноборони відбулася зустріч
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Заступник Міністра оборони України Олександр Поліщук та Державний секретар Міноборони Костянтин Ващенко зустрілися з депутатом Європейської Народної партії, представником Комітету із закордонних справ та постійним доповідачем по Україні у Європейському Парламенті Міхаелем Галером.

Сторони, зокрема, обговорили міжнародну технічну допомогу від Федеративної Республіки Німеччина та Європейського Союзу для першочергових потреб ЗСУ, а також посилення співпраці з парламентами європейських держав на шляху набуття Україною членства в Європейському Союзі.

Олександр Поліщук, Костянтин Ващенко та Міхаель Галер згадали резолюцію Європейського парламенту, яка засуджує збройну агресію росії проти України, мобілізацію в рф, так звані референдуми на тимчасово окупованих територіях України та ядерний шантаж для світу. В ухваленій 504 голосами резолюції європейські парламентарі засудили дії росії та закликали європейські держави різносторонньо підтримувати Україну.

– Ми щоденно слідкуємо за подіями у вашій країні. Я приїхав в Україну, щоб почути ваші потреби й визначити пріоритетні напрямки для подальшої допомоги. Буду робити усе, щоб Німеччина надала Україні необхідну зброю для захисту своїх територій, – сказав євродепутат.

Також сторони торкнулися питань допомоги нашій державі від Європейського фонду підтримки миру та взаємодії ЄС з країнами-партнерами України, у тому числі в форматі «Рамштайн».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 325 | Додав: adminA | Теги: Міноборони, зустріч, представники Європейського парламен | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]