Пт, 2024-04-19, 02:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:30
З українців уряд вирішив робити спортивну націю
Інші останні Спортивні новини

Учора, 6 березня, Кабінет міністрів затвердив загальнодержавну соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки. Документ передбачає розвиток спортивної інфраструктури і збільшення рухової активності дітей та молоді до 12 годин на тиждень. Прем'єр-міністр Микола Азаров пообіцяв, що спортзали повернуться в кожний навчальний заклад, пише Коммерсантъ-Украина.

Перед початком засідання Кабміну увагу журналістів привернув новий член уряду - глава Міністерства молоді та спорту Равіль Сафіуллін. Це міністерство створено наприкінці минулого тижня шляхом реорганізації Міністерства освіти і науки, молоді та спорту. Пан Сафіуллін був скутий і помітно нервував. На запитання журналістів про першочергові завдання на новій посаді він відповів без особливого ентузіазму.

"Для початку нам треба створити міністерство. Сьогодні воно існує тільки в особі міністра. На сьогоднішньому засіданні уряду мають бути встановлені терміни розробки положення про роботу відомства", - повідомив Равіль Сафіуллін.

Вступна промова прем'єр-міністра Миколи Азарова, навпаки, була сповнена ентузіазму. Він заявив про готовність уряду виконати чергові соціальні ініціативи президента. З цією метою прем'єр доручив Міністерству соціальної політики підготувати пропозиції "щодо суттєвого збільшення допомоги" для дітей-сиріт та малозабезпечених сімей в 2013-2014 роках, а Міністерству освіти і науки та Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства - перевірити, як місцева влада дає раду з поверненням приміщень дитячих садків, які використовуються не за призначенням.

"Президент поставив завдання повернути спортивні майданчики та спортзали у кожен навчальний заклад. Я переконаний, що це завдання можна виконати протягом цього року", - продовжував роздавати доручення глава уряду. Равіль Сафіуллін почав записувати слова прем'єра.

Микола Азаров повідомив, що на засіданні Кабінет міністрів має намір розглянути законопроект "Про загальнодержавну соціальній програмі розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки", яка посприяє "розвитку спорту вищих досягнень і масового спорту".

Законопроект був затверджений під час закритої частини засідання уряду. Згідно з пояснювальною запискою до документа програма передбачає відкриття 50 басейнів і 2500 спортивних майданчиків по всій країні, а також облаштування велосипедних доріжок, парків відпочинку та спортивних баз у кожному місті. Крім того, планується створити "цивілізовані умови фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів та осіб з обмеженими фізичними можливостями" та збільшити представництво України в міжнародних спортивних організаціях.

У Кабміні очікують, що виконання програми дозволить збільшити рухову активність дітей та молоді до 8-12 годин на тиждень, залучити до 20% населення у віці від 6 до 23 років до занять у спортивних школах, і при цьому зменшити на 2% на рік кількість дітей, внесених за станом здоров'я до спеціальної медичної групи.

Крім того, уряд затвердив законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення державного захисту суддів".

Документ пропонує зарахувати суддів до категорій осіб, щодо яких можуть бути застосовані спеціальні заходи захисту - охорона близьких родичів, надання суддям права на забезпечення мобільними пристроями сповіщення про небезпеку, а також на обладнання житла протипожежною та охоронною сигналізацією за рахунок державного бюджету. Крім того, законопроект передбачає дозвіл судовим приставам використовувати спеціальні засоби при охороні громадського порядку в суді.

Нагадаємо, 27 лютого під час свого виступу на розширеному засіданні Кабінету міністрів Віктор Янукович пояснив, що поділ Міносвіти, науки, молоді та спорту на два відомства планується через Дмитра Табачника, який "знищує фізкультуру і спорт".

28 лютого Янукович підписав указ про створення Міністерства освіти і науки та Міністерства молоді та спорту. Відповідний документ оприлюднено на сайті глави держави.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 953 | Додав: adminA | Теги: спортивна нація, українці, уряд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]