Пн, 2024-09-16, 21:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:14
З України частину своїх найманців російське командування може вивести – ISW
Інші останні Новини України

росія може вивести частину найманих бійців Африканського корпусу з Харківської області після втрат, яких зазнали бойовики ПВК «вагнер» у Малі. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

В українській розвідці анонсували нові операції проти найманців із російської ПВК вагнер на території Африки.

Аналітики пишуть, що російські воєнні блогери з посиланням на невстановлене джерело в адміністрації президента рф повідомили, що особовий склад Африканського корпусу замінить підрозділи ПВК вагнер у «Сахельській трійці» (Малі, Буркіна-Фасо та Нігер)».

При цьому зауважують, що Африканському корпусу, ймовірно, не вистачає поточних можливостей, щоб належним чином замінити «вагнерівців» оскільки елементи корпусу нещодавно були розгорнуті в Україні для участі у наступальних зусиллях на півночі Харківської області.

«Масштабна заміна «вагнера» після втрат, які були завдані під час нещодавньої засідки, ймовірно, призведе до передислокації деяких бійців Африканського корпусу до Малі подалі від лінії фронту в Україні», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, днями стало відомо, що на півночі Малі неподалік кордону з Алжиром повстанці з племен туарегів убили та поранили десятки солдатів та найманців «вагнера». Серед загиблих був пропагандист найманців, автор російського каналу Grey Zone Микита Федянін.

Пізніше у ПВК «вагнер» підтвердили загибель своїх найманців у боях із племенем туарегів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 283 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]