Пт, 2024-04-19, 06:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:08
За допомогою мит у Кабміні вирішили підтримати вітчизняного виробника автомобілів
Інші останні Економічні новини
Уряд України готує низку заходів з підтримання вітчизняного автопрому окрім введення мит на імпортні автомобілі. Про це під час круглого столу повідомив директор департаменту стратегічного планування розвитку економіки Мінекономрозвитку Євген Олейніков, передає НБН.

У програмі активізації економіки на 2013-2014 роках є кілька рішень щодо стимулювання автомобільної галузі. "Мова не йде про пільги і преференції, але є реальний шанс створити єдине держзамовлення на автомобілі для потреб держави, і розмістити його на українських підприємствах", - заявив Єфремов.

За його словами, вже у другому кварталі 2013 року буде визначено потребу держсектору країни в автомобілях різних моделей і класів, а в третьому кварталі їх замовлять в автомобілебудівників.

"Це будуть реальні дії держави щодо підтримки цієї галузі", - зазначив представник Мінекономрозвитку.

"Потрібно підтримати автопром. У короткостроковій перспективі - це дасть позитивний ефект. А ось який ефект буде в середньостроковій перспективі, вже залежить від самої галузі. Якщо поставитися з розумінням і створити привабливі умови для інвесторів, то ми отримаємо позитивний ефект і надалі", - сказав він.

Нагадаємо, раніше, аби підтримати вітчизняних автовиробників, Україна вирішила запровадити спеціальні мита на імпорт в країну нових легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту. Мита вводяться на автомобілі з об'ємом двигуна 1000-1500 см3 у розмірі 6,46%, з об'ємом 1500-2200 см3 – 12,95%.

Рішення України про збільшення ввізного мита на імпортні пасажирські автомобілі негативно позначиться на експорті автомобілів із ЄС, йдеться в заяві Представництва Європейського Союзу в Україні.

"Ми закликаємо Україну переглянути й відкликати своє рішення, оскільки йому бракує належного юридичного обґрунтування, й воно негативно впливає на економічні інтереси ЄС", - заявили в Представництві Європейського Союзу в Україні.

За перші два місяці 2013 року виробництво автотранспорту в Україні порівняно з аналогічним періодом 2012 року скоротилося утричі - до 3,751 тис одиниць.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 941 | Додав: adminA | Теги: вітчизняного виробника автомобілів, Кабмін, мита | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]