Пт, 2024-04-19, 17:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:30
За Україну Папа Римський молиться і вірить в конструктивний діалог
Інші останні Надзвичайні новини
Папа Римський Франциск 26 січня помолився за Україну і за тих, хто цими днями втратив свої життя, та їхні сім'ї, повідомляє "Радіо Ватикану".

Глава Римсько-католицької церкви закликав до конструктивного діалогу між інститутами влади і громадянським суспільством в Україні і відмови від будь-якого застосування насильницьких дій.

"Мої молитви зараз з Україною, зокрема з тими, хто втратив свої життя протягом останніх днів, і з їхніми родинами. Я сподіваюся, що конструктивний діалог між інститутами і громадянським суспільством може бути налагоджено, подальшого насильства вдасться уникнути і дух миру й пошуку спільного добра запанує в серцях людей", - заявив Франциск.

Своє побажання миру Україні Франциск виголосив на площі Святого Петра у Ватикані у присутності десятків тисяч паломників, серед яких були також представники української громади Риму.

Нагадаємо, 12 січня Франциск вже висловлював підтримку українському народу.

Довідка

22 січня зранку "Беркут" атакував мітингувальників на вулиці Грушевського. Силовики стали розбирати барикаду і затримувати людей. Дійшло до жертв.

Так, за словами координатора медичної служби Штабу національного опору Олега Мусія, в сутичках на Грушевського у Києві, що тривають з 19 січня, загинуло вже 5 осіб.

Захід засудив кровопролиття в Україні і закликав сторони до мирного діалогу.

У зв'язку із загостренням ситуації відбулася зустріч президента України Віктора Януковича та членів робочої групи з урегулювання політичної кризи з лідерами опозиційних парламентських фракцій, яка тривала понад три години, але конкретних результатів не дала.

Пізніше на установчих зборах Народної Ради України затвердили Декларацію про проголошення Народної ради України і закликали громадян об'єднуватися в загони Народної самооборони.

23 січня опозиція та Євромайдан ухвалили рішення вийти з переговорів з владою та розширити територію Майдану.

25 січня нова зустріч президента Януковича з лідерами опозиції відбулася в Адміністрації голови держави.

По закінченню зустрічі, яка тривала більш як три години, Янукович запропонував лідеру фракції "Батьківщина" Арсенію Яценюку пост прем'єр-міністра, а лідеру фракції "УДАР" Віталію Кличку - посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань.

Крім того, Янукович погодився на зміну Конституції і висловив готовність створити робочу групу для переходу до парламентсько-президентської республіки;

заявив, що вважає можливим ухвалення закону про амністію, яким звільнить від відповідальності всіх учасників протестних акцій за весь період політичної кризи за умови повного звільнення всіх захоплених приміщень по Україні (зокрема і в центрі Києва);

на зустрічі була досягнута домовленість про поступове звільнення як протестувальниками, так і силовиками площ і вулиць Києва;

обговорили можливі зміни в скандальні закони від 16 січня і принципи формування Центральної виборчої комісії.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: Україну, конструктивний діалог, Папа Римський | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]