Пт, 2024-04-26, 15:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:39
За законопроект про особливості призову на строкову військову службу під час війни проголосували депутати ВРУ
Інші останні Політичні новини

Українські парламентарі проголосували за ухвалення проекту закону щодо особливостей призову громадян нашої країни на термінову військову службу. У документі також йдеться про діяльність призовних комісій.

Законопроект №8109, за ухвалення цього документа свої голоси віддали 318 народних обранців.

Як відомо, цим документом доповнюється закон «Про військовий обов’язок та військову службу» новою статтею, яка визначає, що якщо в країні діє воєнний стан, то жодного призову на строкову військову службу проводити не може.

Водночас проектом закону передбачається, що під час дії в Україні військового стану створюються призовні комісії, які розглядають два питання.

Одне із них – це організація медогляду громадян, які стоять на обліку призовників, а також досягли 27-річного віку, виключення їх із обліку військовозобов’язаних, або взяття на такий облік.

Друге питання, яке розглядає вищезгадана комісія – це направлення призовників, які мають прагнення вступити до вищих військових закладів або військових навчальних підрозділів вищої освіти, щоб пройти випробування та скласти вступні іспити, або ж ухвалення рішення щодо відмови в цих напрямках.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 296 | Додав: adminA | Теги: особливості призову, депутати ВРУ, законопроект, строкова військова служба, війна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]