Пт, 2024-04-26, 19:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:09
Загадку мумії динозавра, який жив 67 млн років тому, відкрили вчені. ФОТО
Інші останні Новини світу науки і технологій

На муміфікованій шкірі динозавра у віці 67 мільйонів років вчені виявили укуси та порізи, які залишив стародавній крокодил. Це допомогло їй зберегтися до сьогодні. Про це повідомляє Нightech.

загадка, мумія, динозавр

Шкіра дуже швидко розкладається, тому більшість скам'янілостей динозаврів - це виключно скелет. Проте в Північній Дакоті в 1999 році виявили 7-метрового едмонтозавра, який зберігся напрочуд добре.

Через цю знахідку у вчених постало безліч питань. Раніше вважалося, що м'які тканини не можуть зберегтися, якщо їх пошкодили до поховання. Щоб шкіра залишилася цілою, динозаври мають бути майже миттєво поховані. Проте, на шкірі цієї скам'янілості, чітко були видно сліди укусів і порізів від хижака.

загадка мумія динозавр

На думку вчених, порушення цілісності - "проколювання" шкіри дало можливість газам, які формувалися в процесі розкладання органів виявитися назовні. В результаті зовнішня оболонка майже не буда пошкоджена тліном і вона зуміла вціліти до того моменту, поки останки були занесені ґрунтом і законсервувалися.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 343 | Додав: admin | Теги: мумія, загадка, динозавр | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]