Сб, 2024-05-04, 12:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:12
Заяви росіян щодо "збиття" F-16 в Україні в Повітряних силах прокоментували
Інші останні Новини України

російські пропагандисти заявили, що їхнє ППО нібито вже збивало винищувачі F-16. Проте ці літаки ще навіть не доставили до України.

Про це заявив речник Повітряних Сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Я думаю, що під кінець дня буде більше повідомлень про "збиті" F-16. І під кінець року вони завершать "этот тяжелый год", мабуть, щонайменше двома ескадрильями", — сказав він.

Ігнат заявив, що насправді такі повідомлення росіян тішать — у зведеннях російського міноборони за день "знищуються" по п'ять українських літаків.

"Ну про F-16 це вже взагалі меми ходять, що вони навіть вже і їх "знайшли" в Україні". Я щодня отримую такі запитання від колег: "Ну то все ж таки, офрекорд, скажіть, є вони?". Люди хочуть вірити, що вони в Україні. Ну ворог повірив, і ворог їх "знищує", — зазначив представник Повітряних Сил.

Щодо готовності відправки в Україну літаків F-16 Ігнат сказав, що таке підтвердження від західних партнерів вже є.

"Готовність є, підтвердження наших західних партнерів є, що ми готові. Ми в процесі. Крім пілотів потрібна інфраструктура, інженери. Ми це вже багато разів обговорювали. Тому заявили наші партнери, що готові передати. Наразі от така була заява", — додав він.

Нагадаємо, що Нідерланди розпочали підготовку передачі Україні 18 винищувачів F-16. На цю інформацію відреагував речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

Також ЗМІ писали, що Аргентина планує найближчим часом передати Україні гелікоптери. Відомо, що цю техніку вона раніше придбала у росії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 276 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]