Чт, 2024-04-25, 00:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:58
Заходи російських суден у порти ЄС зменшилися вдесятеро - так працюють санкції
Інші останні Економічні новини

російські судно-заходи до портів ЄС зменшились вдесятеро у третьому кварталі, порівняно з відповідним періодом 2021 року, в порти США та Великобританії вони повністю припинилися вже півроку тому.

Про це повідомляє Ukrainian Shipping Magazine із посиланням на дані аналітичної компанії Lloyd`s List Intelligence.

Так, у третьому кварталі кількість заходів суден під російським прапором до портів ЄС становила 107 — проти 1042 за аналогічний період 2021 року.

Натомість, зростає кількість заходів російських суден у порти "дружніх" до рф країн. Так, у порти Туреччини вони збільшилися на 44,6%, до 1116; у порти Китаю — на 17%, до 391 заходу.

Як повідомлялося, Великобританія та Канада ще 1 березня заборонили захід суден під російським прапором у свої порти, те саме зробили США з 28 квітня. Також у квітні в рамках п’ятого пакету санкцій до морського ембарго доєдналися країни ЄС.

Проте досі в європейські порти дозволено заходити суднам із гуманітарними та фармацевтичними вантажами. Також заборона не поширюється на перевалку титану, алюмінію, міді, нікелю, паладію, залізняку, ряду видів хімічної та металургійної продукції, а також для енергетичних вантажів.

російські танкери можуть заходити до портів ЄС за умови забезпечення короткострокових угод, укладених до 4 червня, а також для доставки неросійської нафти та нафтопродуктів.

Але з 5 грудня набуває чинності ембарго і на нафту. Як повідомлялося, щоб обійти ці обмеження у світі формується "тіньовий танкерний флот" для перевезення нафти в інтересах рф.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 303 | Додав: adminA | Теги: порти ЄС, санкції, російські судна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]