Пт, 2024-04-19, 19:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:56
Закликає Януковича ветувати "закон про репресії" Комісар Ради Європи з прав людини
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжніекс закликає Президента України Віктора Януковича ветувати поправки, які обмежують права людини. Про це Муйжніекс написав у своєму мікроблозі Twitter.

«Стурбований поправками в Україні, які обмежують права людини, в тому числі на свободу висловлювань, зібрань/об'єднань. Я закликаю президента ветувати їх», - повідомив Муйжніекс.

Раніше представник з питань свободи засобів інформації ОБСЄ Дуня Міятович висловила занепокоєння з приводу ухвалених сьогодні в Україні законодавчих змін, серед яких повернення кримінальної відповідальності за наклеп і закликала владу України припинити намагання обмежити свободу слова і свободу засобів інформації у країні.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт вважає, що голосування на підтримку низки законів, яке відбулося в українському парламенті в четвер, працює проти незалежності України.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський назвав сьогоднішні події у Верховній Раді України зловісними.

А посол ЄС Ян Томбінський висловив стурбованість тим, що в четвер Верховна Рада прийняла низку законів без дотримання належних процедур.

Свою стурбованість з цього приводу також висловив і посол США.

Нагадаємо,16 січня регіонали з комуністами прийняли закони, що обмежують права мітингувальників та дозволяють здійснювати заочне кримінальне провадження. Крім того, більшість прийняла скандальний законопроект про наклеп та законопроект про так званих "іноземних агентів".

Незважаючи на заяви опозиційних фракцій, в яких вона вимагає не підписувати та скасувати рішення Верховної Ради, ухвалені 16 січня, як такі, що прийняті з грубим порушенням вимог Конституції та Регламенту Верховної Ради, спікер Рибак передав на підпис президенту Януковичу.

За інформацією джерел ZN.UA Віктор Янукович вже підписав ці п'ять законів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: ветувати закон про репресії, Януковича, Комісар Ради Європи з прав людини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]