Пт, 2024-03-29, 13:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:01
Закликали ЄС домогтися звільнення Сенцова парламентарі країн Балтії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Парламентарі країн Балтії закликали ЄС домогтися звільнення Сенцова

Депутати парламентів Естонії, Латвії і Литви направили лідерам ЄС звернення із закликом чинити тиск на російську владу, щоб домогтися негайного звільнення українського кінорежисера Олега Сенцова та інших українців, які перебувають у російських в'язницях за політично-вмотивованими звинуваченнями.

Про це повідомляє портал ERR.

Звернення направлене президенту Європейського союзу Дональду Туску, голові Європарламенту Антоніо Таяні, голові Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру і голові європейської дипломатії Федеріці Могеріні.

Звернення підписали 18 депутатів парламентів країн Балтії та Європейського парламенту.

"Більше 90 днів тому Олег Сенцов оголосив голодування. Зараз його стан описується як катастрофічний. Влада заборонила йому вести листування, зустрічатися з незалежними спостерігачами та відмовила в адекватній медичній допомозі. Без якнайшвидшого втручання міжнародної громадськості може виникнути ситуація, аналогічна випадку Сергія Магнітського", - йдеться у зверненні.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, які утримуються в РФ – і тримає його вже 94-й день.

За даними адвоката Дмитра Дінзе, станом на 7 серпня у Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню в Лабитнангі він не погоджується, а перельоту може не пережити.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 721 | Додав: adminA | Теги: парламентарі країн Балтії, ЄС, звільнення Сенцова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]