Пт, 2024-04-19, 22:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:12
Закликав до реформи виборчої системи в Україні та оновлення ЦВК Мінгареллі
Інші останні Новини світу

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі підкреслив необхідність реформування виборчого законодавства України і оновлення складу Центральної виборчої комісії.

Про це він повідомив сьогодні під час прес-конференції в Києві, передає УНІАН.

"Безумовно, Україні необхідно впроваджувати реформування виборчого законодавства і оновлення ЦВК. Я знаю, пане Парубій, що для вас це не сюрприз, але для нас дійсно дуже важливо, щоб ви швидко прогресували і просувалися у цих напрямках", - заявив він.

Як відомо, у 13 із 15 членів ЦВК закінчився семирічний термін повноважень.

3 червня 2016 року у Верховній Раді було зареєстровано внесені президентом проекти постанов про звільнення 12 членів ЦВК у зв’язку із перевищенням строку їхніх повноважень та призначення 11 членів Центрвиборчкому (№№ 4789 і 4790).

Водночас наприкінці вересня представники "Народного фронту", "Батьківщини", Радикальної партії та "Опозиційного блоку" заявили, що їхні фракції не голосуватимуть за запропоновані президентом кандидатури до складу ЦВК і закликали провести консультації та перевнести кандидатури.

21 березня представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко повідомила, що глава держави Петро Порошенко закликав голів фракцій подати йому узгоджений список кандидатур на посади членів ЦВК, яких підтримають депутати.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 666 | Додав: adminA | Теги: україна, оновлення ЦВК, реформи виборчої системи, Мінгареллі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]