Чт, 2024-04-25, 21:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:11
Закон про електронний квиток у громадському міському транспорті набув чинності
Інші останні Економічні новини

В Україні набув чинності закон щодо впровадження автоматизованої системи оплати проїзду в міському пасажирському транспорті.

Згідно з Законом, електронний квиток – це проїзний документ встановленої форми, який після реєстрації в автоматизованій системі обліку оплати проїзду дає право пасажиру на одержання транспортних послуг.

Органам місцевого самоврядування надані повноваження з введення автоматизованої системи обліку оплати проїзду, встановлення порядку її функціонування, а також форм носіїв, видів, порядку обігу й реєстрації проїзних документів.

Також Закон установлює обов'язковість забезпечення пільгових категорій населення електронними квитками в населених пунктах, де впроваджена автоматизована система обліку оплати проїзду.

Впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду дозволить оцінити реальний обіг коштів, а також оцінити обґрунтованість тарифів на перевезення.

Зауважимо, що документ передбачає збільшення штрафу за безквитковий проїзд пасажирів у міському транспорті з 20-кратного до 30-кратного розміру вартості проїзду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 659 | Додав: adminA | Теги: електронний квиток у громадському м, закон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]