Пт, 2024-04-26, 22:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:13
Закони 16 січня порушують Конституцію - радник Януковича
Інші останні Надзвичайні новини
Закони, які не сприймаються суспільством, не можуть бути легітимними, заявила 26 січня в ефірі "Громадського радіо" радник президента і керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації АП Марина Ставнійчук.

"Питання скасування законів, які не сприймає суспільство, може і має бути вирішене у правовий спосіб. Ці закони містять низку дискримінаційних, непропорційних норм, норм, які не містять юридичної визначеності", - сказала вона.

За її словами, коли приймалися закони від 16 січня, було порушено ряд статей процесуального характеру в Конституції України та Регламент Верховної Ради.

"Було порушено цілий ряд конституційних норм при прийнятті відповідних законопроектів, але це лише одне питання", - зазначила радник президента.

"Закони, які не сприймаються суспільством, не є легітимними", - додала Ставнійчук. Вона радить прийняти рішення про втрату чинності цими законами.

Нагадаємо, більшість у Верховній Раді України у складі ПР, КПУ і частини позафракційних депутатів 16 січня ухвалила низку законів, якими:

- ввела відповідальність за збір конфіденційної інформації про правоохоронців і суддів;

- посилила відповідальність за порушення під час проведення мітингів і встановила можливість позбавлення волі до 10 років за організацію масових безладів; доповнила Кримінальний кодекс України статтею про відповідальність за блокування будівель чи споруд, які забезпечують діяльність органів державної влади, з можливістю позбавлення волі до 5 років;

- доповнила Кримінальний кодекс України відповідальністю за екстремізм з можливістю позбавлення волі на строк до трьох років;

- запровадила покарання у вигляді штрафів і виправних робіт за наклеп у засобах масової інформації та в Інтернеті;

- встановила штраф за здійснення особою, яка керує транспортним засобом, руху в колонах у складі більш як 5 транспортних засобів без узгодження умов і порядку руху з відповідним підрозділом Міністерства внутрішніх справ України, який забезпечує безпеку дорожнього руху, що спричинило створення перешкод для дорожнього руху тощо.

17 січня президент України Віктор Янукович підписав ці закони.

Лідери парламентської опозиції вважають голосування у Верховній Раді 16 січня, нелегітимним і розцінюють це як повалення конституційного ладу України та захоплення влади в країні.

Також опозиція внесла до Верховної Ради проекти постанов про скасування ухвалених 16 січня, законопроектів як таких, що порушують Конституцію та Регламент парламенту.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 836 | Додав: adminA | Теги: радник Януковича, закони 16 січня порушують Конституц | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]