Чт, 2024-04-18, 02:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:04
Закони про заборону георгіївської стрічки та мовні квоти на ТБ Парубій підписав
Інші останні Офіційні новини

Парубій підписав закони про заборону георгіївської стрічки та мовні квоти на ТБ.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закони про заборону георгіївської стрічки та про мовні квоти на телебаченні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 23 травня ухвалила в цілому Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації", який встановлює обов’язкову частку україномовного контенту на загальнонаціональних телеканалах в обсязі 75%.

Згідно із законом, передачі, фільми й новини, виконані українською мовою, мають становити не менш ніж 75% загальної тривалості передач і фільмів у кожному із проміжків часу між 07:00 і 18:00, а також між 18:00 і 22:00. Закон набуде чинності через чотири місяці від дня його опублікування.

Верховна Рада 16 травня ухвалила закон про внесення доповнення до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки.

У четвер, 25 травня, Верховна Рада відмовилася скасувати рішення про мовні квоти на ТБ та про заборону георгіївської (гвардійської) стрічки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 712 | Додав: adminA | Теги: мовні квоти на ТБ, закони, заборона георгіївської стрічки, Парубій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]