Пт, 2024-04-26, 01:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:53
Законопроект щодо судової реформи Верховна Рада прийняла за основу
Інші останні Офіційні новини

  За документ проголосували 253 депутата.

У вівторок, 20 червня, Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №6232 "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів". За відповідний документ проголосували 253 депутата, повідомляється на сайті Верховної Ради.

Згідно з документом, передбачається  низка змін, направлених на забезпечення таких засад судочинства, як змагальність, диспозитивність та пропорційність.

Пропонується  надати фактичну  свободу на будь-якій стадії судового процесу відмовитись від позову або укласти мирову угоду, предмет якої до того ж може виходити за межі предмета спору, якщо це не порушує вимоги закону і права третіх осіб.

До кодексів включили низку механізмів, які мають запобігати маніпуляціям з визначенням підсудності, а також розширили засоби доказування, спростили та прискорили механізм розгляду нескладних справ.

Передбачається запровадження системних механізмів запобігання зловживанню процесуальними правами, а також здійснення судочинства із застосуванням інформаційних технологій ("електронний суд"), зокрема, вчинення всіх процесуальних дій через засоби електронного зв’язку.

Як повідомлялося, 2 червня 2016 року Верховна Рада остаточно ухвалила проект змін до Конституції у частині правосуддя.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 784 | Додав: adminA | Теги: законопроект, за основу, судова реформа, верховна рада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]