Пт, 2024-04-26, 12:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:57
Запустити супутники з бойовими лазерами готується Франція
Інші останні Новини Європейського Союзу

 Міністр оборони Франції Флоренс Парлі заявила, що країна запустить мініатюрні супутники спостереження з оборонною зброєю. Серед варіантів супутникової зброї - лазери і навіть пістолети-кулемети.

За даними глави Міноборони країни Флоренс Парлі, на космічну оборону з бюджету виділять 700 млн євро, а до 2025 року сумарне фінансування відомства досягне 4,3 млрд євро.

 Президент Франції Еммануель Макрон раніше оголосив, що країна створить свої власні космічні сили, яким доручено захищати супутники, хоча в повідомленні не згадувалося про системи космічної зброї. Парлі запропонувала внести поправки до французького закону про космічні операції, щоб надати Міністерству збройних сил більше свободи, і заявила, що вона хотіла б бачити такі супутники на орбіті до 2023 року.

Для початку, наступне покоління французьких супутників Сіракузи буде оснащено камерами для спостереження за потенційними загрозами, але пізніше до них приєднаються супутники зі зброєю, які можуть бути запущені в великій кількості в короткі терміни — до 2030 року.

Парлі сказала, що технологія буде використовуватися з оборонною метою, а не для нападу.

"Якщо нашим супутникам загрожують, ми маємо намір дати відсіч. Ми залишаємо за собою право реагування, і це може мати на увазі використання потужної зброї. Активний захист не є наступальною стратегією; це самооборона. Ми будемо розробляти енергетичні лазери — область, в якій країна поки відстає" , — підкреслила міністр.

Минулого року влада Франції звинуватили Росію в космічному шпигунстві, заявивши, що супутник Луч занадто близько підібрався до франко-італійського військового супутника Афіна-Фідус.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 629 | Додав: admin | Теги: супутник, Бойовий, лазер, Франція, запуск | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]