Пт, 2024-04-19, 22:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:57
Збирання грибів та ягід хмельницька влада обклала податком
Інші останні Новини з регіонів України
Хмельницька обласна рада відповідно до подання голови Хмельницької облдержадміністрації встановила ставки збору за спеціальне використання лісових ресурсів місцевого значення - тобто за збирання у лісах грибів, ягід, горіхів тощо, заявив народний депутат від фракції "Батьківщина" Микола Томенко.

Така ініціатива місцевої влади зроблена з "метою раціонального використання лісових ресурсів та збільшення надходжень до місцевих бюджетів", - повідомляє прес-служба Томенка у середу, 12 червня.

У повідомленні наголошується, що народний депутат з цього приводу звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням оскаржити це рішення як незаконне, оскільки фактично мова йде про те, що керівництво Хмельницької області вирішило ввести додаткові місцеві збори та податки для громадян.

Але, як відомо, вичерпний перелік місцевих і загальнодержавних податків і зборів визначається Податковим кодексом, затверджується Верховною Радою.

"Така логіка дій від місцевого голови ОДА ( Василь Ядуха– ред.) не дивна. Він сьогодні прославився тим, що його сім'я і близькі до нього люди масово беруть в оренду озера на території області. А тому тепер, за логікою речей, очевидно, вирішили, що ліси, гриби і ягоди - це власність влади Хмельницької області, якою вона може користуватися безкоштовно, а всі решта - за гроші", - висловив думку нардеп.

У зв'язку з цим народний депутат звертається до Генерального прокурора України з проханням перевірити дотримання законності даного рішення Хмельницької облради, яке обмежує права людей і суперечить нормам Конституції, де мовиться, що земля та інші природні ресурси в межах території України є об'єктами права власності українського народу.

А от Держагентство з питань туризму і курортів пропонує запровадити податок у розмірі 1% мінімальної зарплати для всіх громадян України, які виїжджають відпочивати за кордон.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 843 | Додав: adminA | Теги: хмельницька влада, податком, збирання грибів та ягід | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]