Нд, 2024-09-08, 02:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:47
Здатні конкурувати в ЄС українські тепличні ягоди: які вони мають переваги
Інші останні Економічні новини

Українські ягоди вирощуються в новітніх теплицях і конкурують з продукцією з Африки та Півдня Європи на ринку ЄС.
    
Експерт вказує, що українські ягоди мають ніжну текстуру, аромат та смак, що робить їх привабливими для споживачів.
    
Тепличні ягоди збирають на повній стиглості, зберігають протягом 6 – 7 днів та поставляють на відстань до 1000 км від місця вирощування.

Ягоди українських виробників вирощують у новітніх теплицях. Вони мають значну перевагу перед продукцією, яку ввозять на ринок Євросоюзу з Африки та Півдня Європи.

Чим українські ягоди кращі за інші

Проєкт-менеджер та незалежний консультант із ягідництва Юрій Бондарєв розповів, що ягоди з Африки та Південної Європи часто мають тверду текстуру та кислу смакову якість.

Тим часом, ягоди, вирощені в теплицях з використанням новітніх технологій, мають літні характеристики: вони ніжні, ароматні, та смачні, зберігаючи традиційний розмір, колір і сорти,– зауважує експерт.

Особливості вирощування та зберігання ягід

Збирають тепличні ягоди на повній стиглості, і вони можуть зберігатися протягом 6 – 7 днів. Зазвичай відстань до місця реалізації не має перевищувати 1000 км.

У високих скляних теплицях за використання саджанців із закритою кореневою системою полуницю можна збирати 2–3 рази за сезон – у березні-квітні, липні та в жовтні-листопаді.

Однак протягом зими виробництво ягід стає неефективним через недостатній доступ до світла. Щодо малини та ожини, вони мають тривалий вегетаційний період, тому можливі лише два врожаї за сезон із саджанцями типу long cane.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 232 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]