Чт, 2024-04-25, 06:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:21
ЗМІ: Лідери ЄС не хочуть зустрічатися з Януковичем і думають про санкції
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Лідери Євросоюзу не збираються проводити офіційні зустрічі з президентом України Віктором Януковичем, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ"  з посиланням на джерело в Єврокомісії.

За словами джерела, це викликано невдоволенням подіями, які відбуваються в Україні, у тому числі ситуацією навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

За словами співрозмовника, останній місяць українські дипломати намагалися домогтися від Брюсселю згоди на такі зустрічі, однак успіху не досягли.

"У Віктора Януковича буде можливість поговорити з лідерами Євросоюзу в кулуарах саміту, або при випадковій зустрічі в коридорі, але спеціально організовані зустрічі поки в наших планах не значаться", - зазначило джерело.

В Адміністрації президента підтвердили плани Януковича взяти участь у ланч-конференції в Давосі, але інформації про можливі зустрічі на найвищому рівні на даний момент немає.

Джерело в Єврокомісії також заявило, що в 2012 році Європейський Союз не планує поновлювати фінансову допомогу Києву.

"Формальним приводом стануть претензії до ухваленого в листопаді оновленого закону про держслужбу. Однак справжню причину всі розуміють: невдоволення процесами, які відбуваються в Україні", - зазначив співрозмовник агентства.

За його словами, виборче правосуддя, яке застосовується до Юлії Тимошенко та інших представників колишньої влади, настільки дратує єврочиновників, що на рівні кулуарних розмов у Брюсселі все частіше вимовляються слова про можливе введення санкцій у відношенні офіційного Києва.

Через припинену програму фінансової допомоги цього року Україна не отримає близько 120 млн. євро.

У п'ятницю, 27 січня, у швейцарському Давосі Фонд Віктора Пінчука й міжнародна інвестиційно-консалтингова компанія EastOne проведуть 8-му Українську ланч-конференцію, приурочену до щорічної зустрічі Світового економічного форуму.

Ключовою темою зустрічі стане обговорення майбутніх перспектив України в контексті європейського й глобального розвитку.

Нагадаємо, що 18 жовтня лідери ЄС ухвалили рішення перенести  зустріч з президентом України Януковичем до кращих умов.

Українська делегація ледь не позбулася повноважень в ПАРЄ через дисбаланс сил

Опозиція звернулася до ПАРЄ про позбавлення повноважень української делегації, повідомляє "Української правди"  з посиланням на свої джерела з Страсбурга, де проходить зимова сесія ПАРЄ.

За словами джерела, 18 січня до президента ПАРЄ Мевлюта Чавушоглу надійшов лист за підписом голови фракції БЮТ Андрія Кожем’якіна та голови фракції НУНС Миколи Мартиненка, в якому вони просять усунути дисбаланс в українській делегації.

У своєму листі БЮТ та НУНС вказують на те, що три члени української делегації, які зазначені, як представники опозиції, насправді не є такими і приєдналися до Партії регіонів.

Мова йде про Валерія Писаренка, Володимира Пилипенка та Олександра Фельдмана.

В кінці листа опозиція просить президента ПАРЄ не визнавати мандати трьох вищезазначених депутатів і поставити в порядок денний питання щодо позбавлення української делегації повноважень представляти Україну в ПАРЄ.

В свою чергу "Інтерфакс-Україна"  повідомляє, що пропозиція позбавити українську делегацію повноважень не знайшло підтримку серед депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Ініціатором позбавити українську делегацію повноважень, крім членів української делегації, виступила група Європейської народної партії в ході сесії ПАРЄ, повідомляє агенство.

Про це сьогодні на початку першої частини сесії ПАРЄ заявив представник групи, депутат Ежідіус Варейкіс (Литва).

"Три члени української делегації - Володимир Пилипенко, Валерій Писаренко та Олександр Фельдман - перебувають тут як члени Блоку Тимошенко, тобто опозиції, хоча насправді вони є членами правлячої партії, тому ми оскаржуємо повноваження", - сказав він.

Разом з тим, як повідомив головуючий на сесії, питання повноважень трьох членів української делегації може розглянути Комітет правил процедури, імунітету та інституційних справ. Відповідно до правила 7 Правил процедури ПАРЄ, Комітет має розглянути питання щодо трьох членів української делегації якнайшвидше, по можливості - протягом 24-х годин. Якщо Комітет визнає, що повноваження цих трьох членів не можуть бути підтверджені, він має підготувати проект резолюції ПАРЄ.

Новий президент ПАРЄ голосував проти позбавлення повноважень української делегації

Новообраний президент ПАРЄ Жан-Клод Міньйон (Jean-Cloud Mignon) голосував проти позбавлення повноважень української делегації, так як це було б визнанням нездатності знайти правильне рішення.

"Сьогодні вранці в своєму виступі я чітко сказав, що позбавлення повноважень є зброєю ультиматуму і визнанням провалу, що означає, що ми не здатні знайти правильне рішення. Я не голосував на підтримку пропозиції позбавити повноваження (українську делегацію)", - сказав він на прес-конференції, відповідаючи на відповідне запитання українських журналістів.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1039 | Додав: adminA | Теги: Лідери ЄС не хочуть зустрічатися з | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]