Сб, 2024-04-20, 09:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:58
ЗМІ - оточення Зеленського намагається тримати його у "футлярі"
Інші останні Політичні новини

Оточення Зеленського намагається тримати його у "футлярі" – ЗМІ

В українському уряді вважають, що керівництво Офісу президента і радники глави держави контролюють усю комунікацію і сфери діяльності президента України Володимира Зеленського, намагаючись створити "зручний" для нього "футляр", пише "Українська правда".

Найближче оточення президента України Володимира Зеленського намагається відгородити його від спілкування із "зовнішнім світом" і тримає його в так званому футлярі. Таку думку висловлюють в українському уряді, повідомляє "Українська правда".

Співрозмовник "Української правди" зазначає, що глава Офісу президента Андрій Богдан, радник Зеленського Сергій Шефір та інші урядовці з оточення глави держави намагаються тримати президента "у зручному для нього футлярі, між своїми".

"В Адміністрації Президента (25 червня АП було реорганізовано в Офіс президента) є кілька груп впливу. Вони різні, але роблять приблизно те саме – намагаються відрізати Зеленського від зовнішнього світу, не допустити прямої комунікації із президентом в обхід них", – розповіло виданню джерело в уряді, яке не змогло "пробитися" до Зеленського.

Одним із найяскравіших прикладів відсутності комунікації президента із "зовнішнім світом" є скандал із дипломатичною нотою МЗС України, яку відправили без погодження із Зеленським.

За даними співрозмовників "Української правди", міністр закордонних справ України Павло Клімкін багаторазово намагався домогтися зустрічі із Зеленським і телефонував у приймальню, "що вважається не найпрестижнішим заняттям у колі топпосадовців".

"Перед візитами Зеленського у Францію та Німеччину Клімкін телефонував у приймальню, сидів на слухавці. Але від моменту інавгурації Зеленський жодного разу так і не прийняв міністра", – розповіло джерело видання.

Поки що невідомо, чи знав про цей дзвінок Зеленський.

Наголошують, що наразі фактично всю комунікацію і всі сфери діяльності президента контролює Богдан.

Журналісти згадали епізод із робочої поїздки Зеленського до Дніпра, коли Богдан долучився до розмови президента з мером Києва Віталієм Кличком про умови тендера на закупівлю трамваїв для столиці.

"Фактично Богдан – це такий собі суфлер у вусі президента. Щоправда, дуже помітний суфлер, який часом настільки захоплюється своїм впливом, що Зеленський мусить його осмикувати просто на очах у всіх: "Та почекай... дай дослухати", – пише видання.

Зеленський вступив на посаду 20 травня. Наступного дня він призначив Богдана главою АП, незважаючи на те, що того було люстровано й він не може працювати в держоргані, згідно із законом України "Про очищення влади".

Подання про конституційність закону про люстрацію наразі на розгляді в Конституційному Суді. Якщо суд визнає закон неконституційним, юрист зможе працювати в держорганах.

25 червня Зеленський звільнив Богдана і всіх співробітників АП і перевів їх у новостворений Офіс президента.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 753 | Додав: adminA | Теги: ЗМІ, тримання у футлярі, оточення Зеленського | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]