Чт, 2024-04-25, 10:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:47
Зробили заяву щодо польського «Бандерівського закону» депутати Верховної Ради
Інші останні Політичні новини

Депутати Верховної Ради України вважають, що ухвалений в Польщі закон про Інститут національної пам’яті принижує гідність української нації та є наругою над історичною правдою.

Про це йдеться у заяві співголів депутатської групи у ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Польщею Оксани Юринець та Миколи Княжицького, пише «Європейська Правда».

«Схвалення Сеймом і Сенатом Республіки Польща змін до Закону про Інститут національної пам’яті вважаємо радикальним антиукраїнським кроком, який може зруйнувати фундамент добросусідських відносин між нашими націями і державами. Це приниження гідності української нації, наруга над історичною правдою та заперечення більш як сорокарічної праці над примиренням між нашими народами», – йдеться у заяві.

Депутати вважають, що під час війни України з Росією це рішення розцінюється як удар в спину.

«Він тим більш болючий, оскільки його наніс сусід, з яким нас пов’язує стратегічне партнерство та взаємна симпатія між мільйонами українців і поляків», – зазначено в заяві.

Однак, депутати вважають, що з дороги конфронтації, яку започаткував польський парламент, ще є час звернути.

«Звертаємося до президента Польщі Анджея Дуди із закликом накласти вето на закон про Інститут національної пам’яті і продовжити заходи для подолання трагічних наслідків спільного минулого українців і поляків», – закликають Юринець та Княжицький.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 663 | Додав: adminA | Теги: заява щодо польського «Бандерівсько, депутати Верховної Ради | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]