Чт, 2024-04-25, 22:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:49
Звинувачений у шахрайстві та корупції, мер Монреаля подав у відставку
Інші останні Новини світу
Мер Монреаля Майкл Епплбаум, якого звинуватили у шахрайстві та корупції, подав у відставку. "Не можна виконувати обов'язки мера і водночас захищати себе від висунутих звинувачень, - зазначив він. - Вони не мають під собою жодних підстав, і я зроблю все, щоб це довести. Я і пенні ні в кого не взяв".

П'ятдесятирічного Епплбаума, приведеного до присяги як 42-й міський голова Монреаля лише в листопаді минулого року, заарештували в понеділок, 17 червня, удома рано-вранці і доставили в штаб-квартиру антикорупційного підрозділу поліції провінції Квебек, де він провів приблизно десять годин.

Там йому висунули звинувачення за 14 пунктами, включаючи "шахрайство, корупцію, зловживання довірою і злочинна змова з метою обману уряду", передає ИТАР-ТАСС.

"Всі вони пов'язані з реалізацією двох будівельних контрактів у період з 2006 по 2011 роки, - вказав начальник антикорупційного підрозділу Робер Лафреньє. - Чиновники, що впливають на ухвалення рішень і видачу дозволів, отримували хабарі. Йдеться про сотні тисяч доларів".

"Ми не потерпимо більше корупції, - додав він. - Ніхто не може бути вищий за закон".

Розслідуванням цієї справи займалися 20 співробітників поліції. Вони припускають, що невдовзі підуть арешти нових фігурантів.

Епплбаум розпочинав свою кар'єру як агент з продажу нерухомості. У 1994 році був обраний радником у мерію. З січня 2002 року по листопад 2012-го він очолював муніципалітет одного з районів Монреаля.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 921 | Додав: adminA | Теги: шахрайстві та корупції, мер Монреаля, відставку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]